VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

 

                 Nyheder fra før 2007     Nyheder 2007    Nyheder 2008     Nyheder 2009    Nyheder 2010    Nyheder 2011    Nyheder 2012  

                 Nyheder 2013    Nyheder 2014    Nyheder 2015

NEW FOREST BROCHURE

 

 

THE TWELVE DAYS OF CHRISTMAS

Opdateret

03-01-2017

25.-27. november

var vi på bedstemorweekend på Margrethehøj uden for Grenå. I alt var vi 28, som havde en fin tur. Nogle tog til julemarked på Gl. Estrup, andre var i Kattegatcentret og nogle på bytur i Grenå. Lørdag aften fik vi mad fra Gjerrild Kro.

6. november

Det er jo ingen sag, når ens fødselsdag strækker sig over et helt år, så i dag spiste bedstemor og Ole 

Vandkantsbuffet i Limfjordens Hus på havnen i Glyngøre. De skriver: "Hver søndag arrangerer vi en helt fantastisk buffet præget af Limfjorden og dens natur. Vi sørger naturligvis også for et stort udvalg for gæster, som ikke spiser fisk. Her går ingen sultne hjem. Derfor vil vores buffet altid være opbygget på den måde, at halvdelen af udvalget vil være fiskeretter, alt i mens den anden halvdel vil være andet kød og tilbehør. Buffeten varierer hver uge, men I er altid velkommen til at kontakte os og høre om dens indhold i ugen op til".

God mad og fin betjening. Da vi skulle til at gå, så vi en sæl svømme rundt i fjorden.

4. november

fik Horsemosens Tarragon ny ejer. Han er kommet til Gislinge og vi ønsker Helle og familie tillykke og held og lykke med ham.

  

31. oktober

De af jer, der har læst Horsemosens historie, vil finde dette afsnit:

Allerede mens jeg boede i Virum, kom jeg til at gå i klasse med en dreng, hvis far havde New Forest hingsten Blazeaway og om sommeren 1961 var jeg med ham på Bellahøj dyrskuet. Her mødte jeg en anden udstiller, der hed Jytte Jarl (dengang Thiele). Hun havde et mindre stutteri og rideskole i Hjortekær ved indgangen til Dyrehaven.

Klassekammeraten hed Steen Svendsen og var søn af vognmand H.C. Svendsen, der holdt til i Lyngby. Firmaet skiftede ejer omkring 1990 og har i år 75 års jubilæum. Alle har vist set firmaet med dette logo.

   

Så hver gang jeg møder en bil med dette logo, så tænker jeg på, hvordan mit "hesteliv" begyndte.

24. oktober

skiftede Glenwood Mastermade X ejer. Vi ønsker tillykke og glæder os til at høre nyt fra ham. 

I efterårsferien havde vi besøg af Cecilie sammen med farmor og Birger. Cecilie elsker heste og var hver dag ude på ridetur. Der blev også tid til et besøg på Tarokmuseet lidt nord for Skive. Her fik Cecilie et længere foredrag af Jørn Laursen, Taroks navnkundige kusk.

14. oktober

kom Maik Wagner, Billigheim og hentede sin 1½ års hoppeplag Horsemosens Lady Godiva e. Sophienhofs Mackay og H. Maydream. Vi ønsker Maik og familie held og lykke med hende.

     

 

5.-9. oktober

fejrede Jytte sin 60 års fødselsdag med nærmeste familie i Trysil i Norge. Her blev prøvet skilift, cykel og gåtur rundt om fjeldet, kørsel med hunde, riverrafting og besøg 50 meter under jorden i en nedlagt kobbermine ved Røros. På vej til færgen i Larvik besøgte vi Bjørg og Arne på Østre Mørdre og så deres nye hus. Efterfulgt af en dejlig frokost med norske specialiteter bl. a. Rakafisk og røget elg.

 

   

     

  

25. september

var Ole i Norge for at dømme ved en udstilling i Eggedal. Ikke mindre end 48 ponyer og heste var tilmeldt repræsenterende racerne Shetland, New Forest, Connemara, Welsh, Koldblodstraver, varmblodstraver, araber, P.R.E., Paint, Sportsponyer og Dansk Varmblod. Samtidig var der over 60, der deltog i brugsklasser med Susan Hellum som dommer. Bedømmelsen foregik uden katalog. På billedet herunder ses Best in Show Wales section A og Reserve Best in Show Dølehest. Ligesom i fjor var jeg indkvarteret på Eggedal Borgerstue, som er et besøg værd!

 

NANNA CAND. MAG. I HISTORIE

Efter flere års studier og pendling frem og tilbage først fra Roskilde og siden Fyn til Københavns Universitet har Nanna afsluttet sine studier.

Vi ønsker stort tillykke!

 

20.-21. august

var vi til Else Hasvolds 25 års jubilæumsudstilling på Ulvhus Gård i Dokka, Norge. Et flot arrangement med 2 internationale dommere Jane Barry fra Skotland og Susan Hellum fra Norge. Blandt mange gode ponyer så vi 2 Mackay føl, der blev lavet sidste år, da Else havde 2 hopper i Danmark

Skoglys Lilly e. Sophienhofs Mackay og Skoglys Jackeline opnåede 5 9 taller ved bedømmelsen

9. august

tog Nanna vores nabos datter og Ole på togtur fra Skive til Struer og retur. Som søn af 3 generationer DSB ansatte måtte det være Oles opgave og vi havde en fin tur og kørte både med DSB og Arriva.

31. juli

så vi vores nye hund for anden gang. Efter vi måtte tage afsked med Oskar og Sonja efterhånden er blevet en ældre dame, så besluttede vi, at det var på tide at få en ny hund. Og valget faldt atter på en Gammel Dansk Hønsehund. En race vi stiftede bekendtskab med allerede i 1976 og som vi med pauser har haft af flere omgange. Vi var så heldige at finde et dejligt kuld hvalpe hos Hanne og Michael Toft Væsel i Gammelstrup ved Stoholm. Og i går valgte vi så Hera, som vi skal hente 18. august.

16. juli

Horsemosens Tutti Frutti, ejet af Sigrid var på Brahetrolleborg Skuet i dag og blev bedste shetlænder med 1. præmie 23 points og ærespræmie fra Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark. 

10. juli

havde vi besøg af 18 tyske New Forest entusiaster, der kom fra hele Tyskland. Besøget var et genvisit fra vores besøg i januar.

Fredag aften ankom de til Fyn, hvor de besøgte Hanne og Jørn på Stegstedgård. Stutteriet blev grundlagt af Hannes forældre Grethe og Peter Christensen og har i år 50 års jubilæum, hvilket blev markeret ved Hoppe- og vallakkåringen. Hanne og Jørn har selv 30 års jubilæum. 

Lørdag fulgte vore tyske gæster kåringen, hvorefter turen gik til Jylland, hvor Karin og Aage på stutteri Kikkenberg fik besøg. Efter middagen på Signesminde Kro, gik turen videre til Anja Broberg, inden sengene blev fundet på vandrerhjemmet i Stoholm.

Søndag mødte alle så på Horsemosen, hvor vores datter Nanna havde forberedt en stor brunch, som blev godt modtaget. Der blev endda brugt ordet Weltklasse. Herefter blev New Forest ponyerne beset, inden turen gik hjemad. For flere af deltagerne op mod 1000 km. Der blev dog også tid til et besøg i Barrit, hvor AB Jetstream er opstaldet.

Under besøget kom der også invitation til at dømme i Tyskland 18. juni 2017.

  

  

 

9. juli

afholdt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark hoppe- og vallakkåring på Manngården ved Tommerup på Fyn. Sigrid udstillede vallakken Glenwood Academy, som blev kåret i 1. klasse og tillige opnåede titlen Årets Vallak 2016.

 

27. juni

AXEL MASKININGENIØR

Efter flere års hårdt slid kan Axel i dag føje maskiningeniør til sit CV.

Den afsluttende rapport, som han har lavet sammen med studiekammeraten  Sine, udløste et 12 tal til dem begge. 

Stort tillykke!

 

23.-24. juni

fejrede Ole sit 50 års studenterjubilæum. Torsdag på Borbjerg Mølle Kro, hvor også studenterfesten blev fejret i 1966. Og fredag på Struer Statsgymnasium, hvor vi deltog i translokationen. Efterfølgende var der rundvisning på gymnasiet med Erling Højbjerg, der er student fra gymnasiet i 1965 og ansat siden 1973. Meget er ændret på de 50 år, så det var svært at genfinde de gamle lokaler.

 

18. juni

var Julie Kjærulff og Caroline Jessen til Børnedyrskue på Farm Show i Skive. De havde hhv. Shetlandshoppen Horsemosens Ursula og New Forest hoppen Glenwood Michelle med.

 

12. juni

SOPHIENHOFS MACKAY 

OG 

JULIE LADEFOGED LOLDRUP

VINDER AF AARHUSMESTERSKABERNE 2016

 

 

4. juni

Men som bekendt er der ikke så langt fra liv til død. Så i dag tog vi den tunge beslutning at aflive Nanna's foxterrier Oskar, som i de sidste halvandet år har haft hjerteproblemer, som her på det sidste blev forværret trods intensiv behandling. Og for en foxterrier er det ikke et liv ikke at kunne deltage i alt, hvad der foregår omkring dem.

3. juni

besluttede Bananen sig endelig til at fole efter 14 dages venten. For ca. 2 måneder siden var vi sikre på, at hun snød og ikke var i fol, men på få dage ændrede hun facon og optimismen vente tilbage. Et dejligt hoppeføl e. Horsemosens Cayenne C. Så det bliver spændende at følge kombinationen DV x NF.

 

Til venstre få minutter gammel og til højre dagen derpå

Maj 2016

Da Anne McGrath (Vernon Stud) døde i marts 2016, blev det besluttet at udsætte en mindepokal, som ses nedenfor.

Thank you for your generous donations towards Bunny’s memorial cup for the Breed Show. Martyn found this lovely cup with the help of Steven Linden at the London Silver Vaults. The money left over and any further contributions will sponsor the Breeders Championship at the NFPB&CS Breed Show.

 

 

21.  maj

I nat folede H. Maydream og fik et rødt hoppeføl e. S. Mackay, så nu har New Forest ponyerne godt overstået folingerne i 2016. Nu venter vi blot på DV hoppen Højgaardens Chikita "Bananen" som venter føl e. H. Cayenne C.

20.  maj

sluttede Horsemosens Chili sig til mødre holdet med et brunt hingsteføl ligeledes e. S. Mackay.

18.  maj

folede Sigrids hoppe Horsemosens April og fik et rødt hoppeføl e. Sophienhofs Mackay.

Om aftenen inviterede Nanna og Axel på stegte ål ad libitum på Sevel Kro. Det var en af deres gaver i forbindelse med Oles 70 års fødselsdag. Super gode ål, som godt kan anbefales, hvis  man er til ål!

14.  maj

var Thorshøjs Wombat til shetlands hingstekåring i Fredericia. Sigrid har haft ham i træning siden 1. april og i efteråret vandt han materialprøven. Han blev nr. 2 i sit hold og opnåede 40 points, hvilket er særdeles godt og blev dermed kåret.

 

Samtidig med at vi var til kåring folede H. Princess Marie og fik et brunt hingsteføl e. S. Mackay.

6.  maj

kom får og lam ud på græs hele døgnet. Der er liv og glade dage hos lammene, som alle er sorte. Når de virkelig sætter sig i bevægelse ligner det sort sol i miniformat.

4.  maj

blev de sidste to lam født. Samtidig har vi haft de første får og lam på græs. Vi tilvender dem over nogle dage, inden de skal blive ude døgnet rundt.

13.  april

havde vi besøg af børnehaven Søhesten fra Mogenstrup. De var gået de 2 km hertil for at se lam og shetlandsponyer. De så netop fødte lam og det affødte mange spørgsmål, som vi efter bedste evne prøvede at besvare. Her er lidt billeder fra besøget.

 

 

10.  april

læmningerne kommer nu og de næste 14 dage bliver hektiske, men så er det forhåbentlig også godt overstået for 2016.

8.  april

havde Hestepigerne Julie, Caroline, Rikke og Annemarie inviteret Jytte og Ole på middag på Højslev Kro i anledning af Oles fødselsdag. Vi fik en rigtig lækker middag med hummerbisque og kalvemørbrad. Tusind tak til Hestepigerne.

   

4.  april

begyndte læmmesæsonen med et hold trillinger, som er kommet godt i gang. 

20.  marts 

   

Eftermiddagskaffe og festfyrværkeri hos W. Modrakowska 

fejrede Ole sin 70 års fødselsdag på restaurant Pod Fredra i Wroclaw i Polen sammen med Jytte og polske venner. Et venskab, der går 45 år tilbage. Efter nogle dejlige dage er det blevet hverdag igen. Pod Fredra kan varmt anbefales!! 

Også her skal lyde en stor tak for alle de mange hilsner, som var kommet, mens vi var bortrejst.

 

Julie og Mackay ses her med præmierne fra Sydbank og Horsemosen som vinder af New Forest rosetten i dressur ved C og B stævner i 2015

 

Anne McGrath sammen med Iben Tjelum og Milton E. Nielsen på The Hampshire Bowman i Bishops Waltham 2012

Desværre blev 20. marts også dagen, hvor en af vores pony venner døde 93 år gammel. Anne McGrath døde efter en kort sygdomsperiode, men var mentalt helt på toppen til det sidste. Mange af hendes Vernon New Forest ponyer er kendte over hele verden og både hun og hendes ponyer har sat markante aftryk i avlen gennem mange år.

5.  marts

afholdt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark hingstekåring i Ikast sammen med Dansk Sports Ponyavl. Ingen førstegangs fremstillede fik avlsgodkendelse, men 4 ældre hingste blev færdigkåret. Fløj og Årets hingst 2016 blev Firfod Jezper Klein. Derefter fulgte AB Jetstream, Lundemarksgårds Hannibal og Bryggergårdens Double Trouble. 

Tillykke til opdrættere og ejere!

Inden karakteristikken over de fremstillede hingste blev Ole W. bedt om at komme i ridehuset, hvor foreningens formand Karina Vistisen holdt en flot tale med tak for 4 års formandskab og lykønskning for den kommende fødselsdag. Stor tak til foreningen og dens bestyrelse for de smukke ord og gaver. 

   

 

20.  januar

New Forest Rosetten er opgjort for 2015. Som nr. 1 ved B- og C-stævner i dressur er Julie Loldrup og Sophienhofs Mackay. Stort tillykke herfra også til alle de øvrige deltagere, som i dressur og spring har præsenteret New Forest ponyen på bedste vis rundt omkring i landet.

16.-17.  januar

kørte vi til Tyskland for at se New Forest stutterier. Først hos familien Gosch i Seeth ved Frederiksstad. Her ventede ud over ponyerne et veldækket morgenbord, som var en god start på turen efter 3½ time i bil. I turen deltog også Lene og Leo fra Vroue, Hilda og Niels Erik fra Aulum og Aage fra Silkeborg. Endvidere støtte Kjeld Beck fra stutteri Sophienhof til selskabet hos Thorsten. Efter præsentation af ponyerne kørte vi gennem Hamburg til familien Wilkens i Halvesbostel. Her så vi mange rigtig dejlige ponyer og ikke mindst den i Danmark velkendte hingst Anydale Martien 25 år gammel. Besøget sluttede med stort kagebord, inden turen gik videre til familien Köllmann i Seevetal. Også her blev hopper og hingst præsenteret ligeledes efterfulgt af kaffe og kager. Turen fortsatte til Hotel Derboven i Seevetal, hvor Thorsten havde bestilt værelser. Her blev vi efter kortere og længere tid "tøet" op. Næste dag var der arrangeret endnu et stutteribesøg hos familien Berschik. Her blev vist 3 hopper og 1 vallak. Traktementet bestod af rugbrød med krydderfedt! Derefter samlede vi i restauranten på Wildpark Lüneburger Heide, hvor der var grønkålsmiddag. En 25 årig tradition, som havde samlet ca. 40 personer inkl. den danske gruppe.

Anydale Martien

15. januar

Netop som vi havde skrevet om Horsemosens Julia, at man godt kan blive ældre uden at være gammel, så fik hun i går kolik. Det virkede forholdsvis harmløst i begyndelsen bortset fra, hun havde mistet gnisten i øjnene. Trods fin bistand af kollega torsdag aften, besluttede vi at aflive hende i nat, da hendes tilstand gradvis forværredes og i en alder af 29½, så må man også være realistisk. Hun havde i flere måneder været "plejemor" for vores 5 New Forest føl efter at de var blevet fravænnet hopperne. Den opgave varetog Julia på bedste vis.

Julia m. Mormors Dusine 9-1-16

8. januar

så årgang 2015 sne for første gang. Det anfægtede dem ikke.

 Hingsteplagene fik juletræet at more sig med.

 

 4. januar

rejste Nanna og Jytte til Svalbard. Her har de bl.a. været til Vildtmarksaften og på hundeslædekørsel. Temperaturen er i øjeblikket  -15 grader der, men heldigvis vindstille. Også nordlyset har de fået set midt på dagen, da der er mørkt hele døgnet rundt.