VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

 

                 Nyheder fra før 2007     Nyheder 2007    Nyheder 2008     Nyheder 2009    Nyheder 2010    Nyheder 2011    Nyheder 2012  

                 Nyheder 2013   Nyheder 2014

NEW FOREST BROCHURE

 

13. december

SOPHIENHOFS MACKAY NNF 0289 

har med sin rytter Julie Ladefoged Loldrup været til sit første C-stævne hos Esbjerg og Omegns Rideklub.

Equipagen startede LA1 og fik en flot 2. plads med 68,6%

Equipagen har fået placeringerne i alle starter og ses her med alle rosetter og dækken

 

2. december

Dionis Macnair og Malcolm Fry er nu hjemme i England igen, men de nåede en del inden. Og selv om Dionis er 84, så fejlede konditionen ikke noget. Søndag startede vi fra Haslev og kørte til Stald Cahn ved Dalmose, ejet af Asge og Christoffer. Her så de Horsemosens Cayenne C, inden turen gik videre til Gardehusarkasernen i Slagelse, hvor Asge viste rundt. Videre til Sjællands Odde og med færge til Aarhus og besøg på Gl. Estrup. På vej til Helle Dalsgaard i Ullits nåede vi også at drikke kaffe på Hvidsten Kro. Søndag aften så de Oles billeder fra England og New Forest fra 1968. De havde meget snak om en af personerne på et af billederne. Ingen af dem gættede på, at det var Dionis med hoppen Beacon Celia på Royal Show.

Mandag formiddag så de dyr på Horsemosen. Over middag kørte vi til Skjern, hvor de så Sophienhofs Mackay blive redet af Julie Loldrup. Begge havde mange positive kommentarer til både pony og rytter. Hjemturen gik via Hvide Sande med kig til Vesterhavet. I dag gik turen til stutteri Elmholt på vej til flyet i Karup.

Malcolm Fry skrev efterfølgende om vores ponyer: 

You have established a very impressive breeding line…with lovely ponies of very good type, quality bone and wonderful movement!  Your two young stallions are very exciting projects for the future. 

4 æresmedlemmer af Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

30. november

blev Horsemosens Julias datter Romeos Galla vinder af Finalen til Horsebook Christmas Show Warm Up 2014 - 1 plads af 64 i LA med Sofie Fredslund i sadlen. Flot præstation! Se finaleridtet på dette link: watch-v=PlUk6ezzLvg&feature=share

 

29. november

blev Julie Ladefoged Loldrup klubmester i Skjern Rideklub på Sophienhofs Mackay med 75,6 %. 

Julie og familie har besluttet at fortsætte samarbejdet med Mackay de næste 3 år og det er vi rigtig glade for. Hele familien er utrolig engageret i Mackay og selv om vi ind i mellem savner ham, så får han jo langt opmærksomhed, end vi kan give ham her. Og det kan vi mærke, at han virkelig nyder.

29. november

kom Dionis Macnair og Malcolm Fry til Danmark for at dømme ved Mountain & Moorlands Christmas Show på Team Cabe ved Ringsted. Bagefter var de inviteret til Horsemosen. 

På vej hertil skal de søndag se bl.a. Gardehusarregimentets Hesteskadron, hvor Asge vil vise rundt. Derfra går turen via Sjællands Odde til Aarhus og Gl. Estrup, hvor der er Julemarked. På vej til Horsemosen kører vi forbi Helle Dalsgaard i Ullits for at se Jyske heste.

Ved Mountain & Moorlands Christmas show opnåede Horsemosens Wasabi fra Pia og Thomas Petersen i Ølstykke 42 points og blev bedste New Forest.

 

22. november

holdt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark generalforsamling i Ringsted. 5 ponyer havde opnået elitestatus og ejerne fik overrakt diplomer. Staplecross Spitfire NFHR-E 39 var en af de fem.

16. november

tog vi chancen og satte shetlænderhingstene Horsemosens Obelix og Thorshøjs Wombat sammen. De udkæmpede et par timer en drabelig dyst om herredømmet, men går nu fredeligt sammen og vi forventer, at de kan få meget fornøjelse af hinanden.

15. november

var vi til avlermøde for gamle danske husdyr på Gl. Estrup ved Auning på Djursland. Bevaringsudvalget under NaturErhvervstyrelsen havde arrangeret og der var stort fremmøde. Der var også arrangeret på Stenalt Gods, hvor ejeren fortalte om stedets historie og produktion. Godset drives økologisk med alsidig planteavl og en stor bestand af malkegeder. Mælken leveres til Søvind mejeri. Der var smagsprøver på hjemmebagt brød, forskellige oste og røget gedekød samt gedepølser. Eftermiddagen var afsat til foredrag om diverse emner af betydning for bevarelsen af de gamle husdyr.

7.-9. november

holdt Bedstemor den årlige sammenkomst for familie og venner. I år var en ombygget ejendom ved Hadsten base for dagene. Michael Bendstrup har igennem mange år samlet effekter fra 60'erne og 70'erne og møbleret stedet med disse ting og startet Retroworld. Det var en helt speciel oplevelse, som varmt kan anbefales.

Udover samværet tog vi på udflugt lørdag formiddag. Nogle til Graceland, andre til Randers Regnskov og til Håndværkermuseet i Randers.

Lørdag aften var der bestilt retromiddag med tarteletter, flæskesteg og fløderand.

1. og 2. november 

startede Julie og Mackay i deres første stævne sammen.

Lørdag fik de en 3. plads ud af 24 startende og var på vinderholdet i holdkonkurrencen.

Søndag vandt de klassen ud af 6 startende.

25. oktober

Horsemosens Princess Marie og Asge har netop deltaget i 4 års championatet arrangeret af region Vest på Arden Ridecenter. Equipagen fik en flot 5. plads ud af 12 deltagere.

Oktober

Sophienhofs Mackay rides af Julie Loldrup fra Skjern

 

20. september

SOPHIENHOFS MACKAY

BESTOD 20/9-2014 

1-DAGS MATERIALPRØVEN MED 884,25 POINTS

HVILKET VAR DAGENS BEDSTE RESULTAT

ASGE MODTOG HESTENS VÆRN MEDALJE OG STALDPLAKETTE FOR HORSEMANSHIP

          

                                                          Spring med rytter                                                               Løsspringning                                                Udholdenhedsprøven

 

13. september

Gardehusarregimentet fejrer i 2014 400 års jubilæum. Begivenheden er blevet markeret ved flere arrangementer bl.a. ved et Galla Horse Show på Antvorskov Kaserne. Showet varede knap 3 timer. Gardehusarregimentets Hesteskadron (HESK) var naturligvis i centrum. Ryttere fra Svenska Livgardet, The Household Cavalry Mounted Regiment's musical Ride fra England, Belgian Royal Mounted Escort - det belgiske politi, Cavalry Squadron of the Polish Army, Le Régiment de cavalerie de la Garde Républicaine samt danske topdressurryttere deltog. Endvidere medvirkede Livgardens musik- og tambourkorps og Søværnets Tambourkorps. Til slut med Afghanistan veteraner fra Gardehusarregimentet på stadion og der blev holdt et minuts stilhed for at mindes og ære de faldne helte

    

1. september

Horsemosens første hingst STAPLECROSS SPITFIRE NFHR-E 39 er blevet elitehingst.

 

29. august

Sophienhofs Mackay deltog i Gangartsklasse ved De østdanske New Forest mesterskaber og fik en flot 2. plads ud af 10 startende med 82%. Dommer Linea Fogh Pedersen skrev i kritikken: Velredet pony, der bevæger sig dejligt op ad bakke og former sig flot fortil.

17. august

Horsemosens Coffee'n Cream ejet af Else Hasvold, Skoglys Stutteri i Dokka i Norge, blev Brugschampion ved NPA`s udstilling i Dokka. Horsemosens Coffee´n Cream og Horsemosens Cafe Latte blev købt af Else for nogle få år siden. De 2 ponyer er her for vogn. Coffee'n Cream ses til venstre.

 

 

SOMMERIDYL

   

12. - 13. juli

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark afholdt hoppe/vallakkåring i Arden og Hårlev i weekenden 12. - 13. juli. Vi havde valgt at tilmelde i Hårlev, da det passene bedre kørselsmæssigt.

Hoppen Marguerite af Veddinge NF 2340 e. Polsbury Popov, som vi købte for et par år siden sammen med moderen Glenwood Michelle, blev kåret i 1. klasse. Marguerite er 3 år.

 

Vallakken Horsemosens Peeping Tom NFV 59 på 4 år e. Ll. Møllegård Nero og Horsemosens May Dream, blev ligeledes kåret i 1. klasse.

 

Endelig blev Glenwood Air Force One NFVB 57, 6 års vallak e. Glenwood Mastermind og Horsemosens April, kåret i 1. klasse med bronzemedalje. Han blev også bedste springpony ved den frivillige løsspringning og desuden ÅRETS VALLAK i Region Øst.

 

I  Region Vest blev Glenwood Annapolis NFB 2305, som er helsøster til Air Force One, ligeledes kåret i 1. kl. med bronzemedalje. Annapolis ejes af Lene Jacobsen.

 

Endelig blev Soldals Australia NF 2339 kåret i 1. klasse. Hun er e. Soldals Atlas Atlantis NFHR 136 og Horsemosens April, kåret i 1. kl. og dermed fik April på én weekend kåret 3 ud af foreløbigt 4 stykker afkom i 1. kl., heraf 2 med bronzemedalje. April optjente herved 95 elitepoint!

6. juli

Foto: Joan Grit Andersen

Horsemosens Wasabi ejet af Pia og Thomas Petersen i Ølstykke blev Bedste vallak på tværs af racerne på Hesteskuet i Gørlev

Juli

Grisebestanden er 4 doblet fra 7 til 29 efter at 2 søer har faret.

Følhopperne med deres Mackay føl

24. - 25. maj

havde vi besøg af 5 husarer, der siden soldatertiden i 2006 har holdt sammen. Sigrids bedstemor fik lov til at komme med på billedet efter at have serveret husarsteg for os alle.

23. maj

fandt Jytte vores højdrægtige hoppe Horsemosens May Queen liggende død på marken uden symptomer på forudgående sygdom. Mindre end 2 timer forinden var hun blevet flyttet fra græs til ridebanen, så vi lettere kunne holde øje med hende, da hun allerede som vanligt var gået 3-4 uger over tiden.

Her er Anna Sofia på May Queen sønnen H. Prince Hamlet

20. maj

har Horsemosens Chili fået et brunt hingsteføl, som har fået navnet Horsemosens Soya ligeledes efter Sophienhofs Mackay.

 Chilis føl Nellike fra 2013 viser stor interesse for sin lillebror!

19. maj

har Horsemosens May Dream fået et rødt hingsteføl, som hedder Horsemosens Macnair. Næsten en tro kopi af sin far Sophienhofs Mackay!

og Asge var til stævne på sin nyerhvervede New Forest pony Horsemosens Mr. Swing King 

i Ishøj Sportsrideklub. Det blev til en Førsteplads i LA2 for heste med 70,34%. 

Dommerens kommentar: flot program på en fin og velredet lille hest. 

13.-19.maj 

rejste Jytte, Anette Thorshøj og Else Hasvold til England til 

11. maj

nedkom Horsemosens Trifli med et rødt hoppeføl, som hedder Horsemosens Tutti Frutti.

 

SOPHIENHOFS MACKAY 

 

HORSEMOSENS CAYENNE C 

5. maj

kom får og lam på græs.

4. maj

kom Sophienhofs Mackay til Horsemosen efter nogle måneders ridning for at servicere hopperne i maj og juni.

3. maj 

fik Horsemosens Mynte et brunt hoppeføl, som hedder Horsemosens Mango e. Sophienhofs Mackay.

28. april

startede folingerne. Horsemosens Manna fik et brunt hingsteføl, som hedder Horsemosens McKee e. Sophienhofs Mackay.

 

Endnu 4 Mackay føl er i vente ligesom shetlandshoppen H. Trifli venter føl e. Sedgehill Onyx

23. april

blev de sidste lam født og sluttede læmmesæsonen 2014. 25 moderfår fik 50 lam, deraf 3 hold trillinger, hvilket er et absolut tilfredsstillende resultat.

16. april

I dag rejste Anette og børnebørnene Cecilie og Oliver hjem til Glostrup og Rødovre efter 5 dages besøg, der for de sidstnævnte bød på rideture på Glenwood Michelle og traktorkørsel.

      

Også læmninger med bl. a. trillingefødsler oplevede familien.

13. april

Vi får næsten dagligt henvendelser på de sortbrogede frilandsgrise, men i dag rejser de sidste 5, vi har haft til salg, så nu går der ca. 5 måneder inden vi forhåbentlig igen har grise til salg.

7. - 11. april

har vi haft Maria fra Paris i praktik. Hun er dyrepasser studerende på Uddannelsescenter Holstebro. Hun var de 2 første dage hos vor nabo Anna Marie og Aage, der her ca. 200 stk. Limousinekvæg og de sidste 3 dage på Horsemosen.

6. april

slapper unghingste og vallakker af ved høballen

3. april

kom de første lam og læmningerne forventes overstået enden for de næste 2 - 3 uger

2. april

blev vores grise certificeret af Baltic Control uden bemærkninger. Certificeringen gælder for en 3 års periode.

28. marts

holdt vore naboer Camilla og Preben ÅBENT HUS 

i deres firma PC-maskiner www.pcmaskiner.dk på Tingvej 6, Karstoft, 7800 Skive.

Der var rykind lige fra åbningen kl. 10 og til lukketid kl. 21 og der var noget for hele familien!

Børnehaven og vuggestuen fra Mogenstrup var blandt de første gæster.

17. marts 

blev fårene klippet og skal blive inde, indtil de har læmmet og græsset er så langt, at de kan komme ud igen med deres lam. 25 blev vurderet drægtige.

1. marts

afholdt Mountain and Moorland udstilling på Sjælland. Her havde Horsemosen udsat en præmie, der tilfaldt Olympia som reservechampion i veteranklassen. Hun ejes af Birgitte Wind og Klaus Hansen. Vi ønsker tillykke.

 

Vi har på internettet fundet dette interview med Dionis Macnair, der i mere end 30 år var sekretær for The New Forest Pony Breeding & Cattle Society. Læs interviewet her

Udnævnelsen af æresmedlemmer ved Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks 50 års jubilæum i 2010

Fra venstre Else Klinge, Dionis Macnair, Gill Wright, Henk Schone og Thea Scholtens-Moerkort

26. januar 

efter Hestekongres i Fredericia og bestyrelsesmøde i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark tog Nanna og Ole på 3 dages oplevelsestur i København, hvor Jyttes bortrejste søster lagde hus til. Efter ankomst sent søndag aften, var vi klar til at rykke ud mandag morgen, hvor vi købte Copenhagen Card, der giver gratis adgang til 75 seværdigheder plus fri transport med bus, tog og metro.

Vi startede i blæst og kulde på Islands brygge, hvor Nanna viste den del af Københavns universitet, hvor hun læser historie. Vi gik også rundt om DR huset, inden vi tog tilbage til Kongens Nytorv for at spise frokost på Nyhavns Færgekro. En hyggelig kælderrestaurant med stort sildebord (og meget andet). Derfra gik turen igen til Amager, hvor vi besøgte Den blå Planet. Hertil flyttede Danmarks Akvarium i 2013. Her var fisk af alle mulige slags. Fields fik også besøg, inden vi tog på den tyrkiske restaurant Dalaman, som serverede Anatolien rundt. En lækker 3-retters menu.

Tirsdag begyndte vi dagen i Zoologisk Have, hvor der var lavet meget om siden sidste besøg for mange år siden. Bl. a. isbjørnene og elefanterne havde fået store nye anlæg. Og vi så også, at de havde sortbrogede landrace svin i afdelingen for danske husdyr. Frokost på Nørrebro Bryghus, der laver noget rigtig godt øl. Eftermiddagen tilbragtes på Ny Carlsberg Glyptoteket med skulpturer og malerier. Dertil kaffe og kage, dog ikke Mette Blomsterbergs. På hjemvejen til Rødovre besøgte vi Rødovre Centret, der var særdeles spændende. Aftensmaden blev indkøbt hos centrets slagter.

Onsdag pakkede vi og satte bagagen i boks på Hovedbanegården, hvor vi tog til Zoologisk Museum på Østerbro. Her var både Mammut, Urokse og udstillinger af nutidige dyr. Museet skal flyttes til Botanisk Have. Frokost på KanalCafeen. Smørrebrød i topklasse. Derefter kig ind i De kgl. Stalde og videre til Tøjhusmuseet, som blev københavner turens sidste seværdighed i denne omgang, inden toget bragte os til Odense og Aulum. Mange flere steder står på ønskesedlen, men det må vente.

De kgl. Stalde

10. januar

startede som en ganske normal dag, men ved frokosttid opdagede vi, at Timian havde kolik og meget nødigt ville rejse sig.

Hun fik noget smertestillende, men uden effekt. En tilkaldt kollega prøve med yderligere behandling, men først på aftenen valgte vi at aflive Timian, da behandlingen var uden effekt.

Timian har på mange måder været en alsidig pony. For nogle år siden var hun hos til Pia og Thomas i Ølstykke, da de skulle overtage hendes føl Wasabi, når han kunne fravænnes. En skade på ham gjorde det umuligt at lukke dem på fold, men Pia og Thomas fandt hurtigt på råd. Den flisebelagte terrasse blev indhegnet og her tilbragte Timian og Wasabi mange timer med høspisning. Som sidegevinst kunne Timian i 4 måneder se TV gennem stuevinduet!

Senere var Timian udlånt som ridepony til Anna Sofia i Brylle på Fyn, hvor hun var, indtil hun kom hjem for at fole Tarragon, som blev hendes sidste føl.

Anna Sofias mor Irene sendte os dette lille digt:

Somewhere, somewhere
In time’s own space
There must be some sweet pastured place
Where creeks sing on and tall trees grow
Some Paradise where horses go.
For by the love that guides my pen
I know great horses live again.

-Stanley Harrison

Hun var drægtig med Sophienhofs Mackay og skulle have folet i april.

1. januar

Så kom vi godt ind i 2014 og glæder os til at se, hvad året vil bringe af små og store begivenheder.