VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

                                                    

Nyheder 2009

 

5. december

Axel fejrede, at han 30. september blev udlært som Bygnings- og landbrugssmed.

Familie, venner og holdkammerater fra Teknisk skole festede i Mogenstrup Forsamlingshus

 

 

2. oktober

Ole har i 5 år været skønsmand i en patentsag, som først kørte ved Vestre Landsret og siden fortsatte i Højesteret.

Derfor skulle Ole  møde i Højesteret 2. oktober. 

Præsident Barack Obama havde samme dag valgt at besøge Danmark og skulle på besøg i Statsministeriet, hvis indgang ligger få meter fra Højesteret i Prins Jørgens gård, så ud over en masse sikkerhedstjek blev vi på få meters afstand vidne til Obamas besøg.

           

Ole og  politiet slapper af efter besøget

 

 

20. september

Lidt billeder af Skoglys Zevz til afsluttende materialprøve, hvor han fik dagens højeste points. Horsemosens Manna er ifolet med Zevz, så Sigrid håber meget på et føl næste år.

 

8. august

I dag har Sigrid været til dyrskuet i Aulum med Horsemosens May Dream og Skoglys Jackeline. De opnåede begge 23 points.

 

4. august

Nye billeder af drengene.

Horsemosens Cayenne C e. Elmholts Neptun

Glenwood Masterpiece e. Ll. Møllegård Nero

Elmholts Bacardi e. Strandagers Bandit

  

Horsemosens Mr. Swing King e. Glenwood Mastermind

Glenwood Air Force One e. Glenwood Mastermind

 

 

1.-2. august

Ole og Jytte har været i Norge og se Norsk Ponyavlsforenings centraludstilling i Seljord. Horsemosens Henriette e. Luckington Fleetfoot og Horsemosens Sally,  blevet udstillet og fik karaktererne 9988 9 og 1. pr. 1 kv. (hvilket er det højeste man kan få). Hun blev udstillingens bedste New Forest pony, meget flot i en alder af 23 år. På udstillingen stillede Henriette også afkom. Det blev bedømt til et B, altså det næst højeste i denne kategori og fik en meget flot beskrivelse.

Fra venstre: Opdrætter Jytte, tidligere rytter Maren Hasvold, Henriette og ejer Else Hasvold

 

 

27. juli

Nye billeder af Merian, Mynte og Annapolis. Alle efter Mastermind.

 

 

24. juli

Vi har fået tilsendt dejlige billeder af to af vores tidligere ponyer, Horsemosens June no. Twenty (2 år) ejet af Mette Thorshøj og Horsemosens Navarone (20 år) ejet af Camilla Rosenlund. Begge ponyer er efter Ll. Møllegård Nero.

H. June no. Twenty sommer 2009

 

H. Navarone NFH 92 forår 2009

 

20. juli

Årets New Forest hoppekåring er veloverstået. Det var en forrygende weekend med god stemning, hyggeligt samvær, dejlige ponyer og fantastiske resultater.

Fredag aften drog Sigrid og Else Hasvold fra Norge af sted mod Sønderjylland med de to hopper Horsemosens May Dream (vores) og Skoglys Jackeline (Elses) begge efter Elmholt Neptun. De endte som mange andre i kø på motorvejen nær Haderslev. Så "lidt" senere end planlagt ankom de og fik læsset ponyer af, som ikke havde taget de to timer ekstra på motorvejen som et problem, de havde jo hø i hønettet! 

Næste morgen ankom Jytte, som brugte det meste af weekenden på bestyrelsearbejde og meget lidt tid i nærheden af ponyerne. Derfor var Asge også hidkaldt som assistance, både som Sigrids højrehånd og som Jyttes computerhjælp til indtastning af beskrivelser. Så tusind tak til Asge! Ole måtte blive på Horsemosen og passe dyrene. Men han har assisteret under den forudgående træning af hopperne. Så alle er skam blevet involveret. 

De næste to dage gik forrygende hurtigt. Men det var rigtig dejligt at se så mange gode ponyer og møde så mange søde mennesker. 

Begge ponyer var "på" lørdag og gjorde det fremragende, de fik vist hvad de kunne og opførte sig eksemplarisk. Og vi blev da heller ikke skuffet da resultatet kom søndag eftermiddag til oprangering. May Dream gik nr. 2 i sit hold og blev kåret i 1. klasse med sølvmedalje, senere fik hun også titlen som  bedste hoppe i region 1 og landets anden bedste, kun slået af den meget velgående hoppe fra Stegstedgård (Angelina), flot fremvist af datteren Cecilie. Angelinas morfar er Horsemosens Zig Zag NFH 90. Den tredje hoppe i 3 års holdet var Svennebjergs Stardust ejet af Tage Rasmussen. Stardust fik også sølvmedalje og er efter hoppen Horsemosens Queen Mary. Så lidt sjovt at de tre eneste sølvmedaljehopper i år har Horsemosen på stamtavlen.

Skoglys Jackeline (kaldet Jackie) gik nr. 2 i 5 års holdet og blev kåret i 1. klasse med bronzemedalje. Hun er en rigtig charmerende hoppe, så håber snart vi får skaffet et billede af hende til hjemmesiden....

 

 

10. juli

Horsemosens Minka Maytime er solgt til Henriette Skov Skovgaard fra Holstebro kanten. Nu må Henriette bare vente tålmodigt på at Minkas føl fra i år, Klæstrups Bellis kommer fra sin mor til efteråret, så Henriette kan få Minka hjem. Indtil da går Minka hos Mie Andersen, Stutteri Klæstrup, som har haft lånt Minka det sidste år.

 

 

1. juli

Den kommende weekend er der jo dette års Landsskue i Herning. Vi deltager desværre ikke i år, men det bringer alligevel minder frem og det har fået os til at pudse de to gamle Tanter (Horsemosens Nana NFE 1200 og Trine NFE 1126) af til et nostalgisk genforeningsfoto. 

Øverste foto er fra Landsskuet i 1988, hvor Nana havde hingsteføllet H. Havana med og hendes plejesøn H. Night Step (begge føl blev siden hen kåret hingste i henholdvis Norge og Tyskland). Nana selv blev bedste NF hoppe på skuet og fik guld. Trine havde hoppeføllet H. Maja med (hun blev senere solgt til Norge) og Trine fik sølv. 

Nederste foto: De to elitehopper 21 år senere.

   

De to hopper har tilsammen givet os 30 dejlige stk. afkom (plus de to ekstra plejebørn Nana har taget sig af). Her i blandt kan nævnes to kårede hingste, et afkom med guld, to med sølv og tre med bronze. En A pony og B pony i dressur, en tysk Statspræmiehoppe og en elitehoppe, samt ikke at forglemme alle de dejlige afkom der er blevet et barns lærepony eller allerbedste ven. Af alle disse afkom er de 7 solgt til vores nabolande, Norge, Sverige og Tyskland.

Læs mere om Nana og Trine, under hopper.

 

1. juli

Vi har fået tilsendt dejlige følbilleder og vil gerne dele dem jer. 

De første billeder er af Kærforts Alladdin efter Ulverscroft Midnight og Hedegårdens Emily Rose.

 Så har vi også fået glade bukkebilleder af Fløjbjergs Celine efter Ll. Møllegård Nero og Majgårdens Cirkeline.

 

20.-21. juni

Mastermind har været været til den indledende runde i 5 års championat (DSA) på Dalumgård Rideklub, Odense. Han gik til 6,72, hvilket vi er udmærket tilfreds med. Var jo godt klar over han ikke kunne hamle op med Varmblods heste til flere millioner. Han blev dog langt fra sidst i klassen, også selvom han var eneste pony der prøvede kræfter med de store. 

Dagen inden gik han en LA1-A til distriktsstævnet på Dalumgård. Han gik til 63 % og endte i den bedste halvdel af klassen.

Efter denne stævneweekend er han kommet på velfortjent sommerferie på Horsemosen.

 

11. juni

Bamse (Horsemosens Millennium) er solgt til Isabella og flyttet til sit nye hjem i Otterup på Fyn. Han skal være Isabellas ridepony. Vi ønsker Isabella alt muligt held og lykke med ham. Bamse har efterhånden været en del af Horsemosen i mange år, og han var det sidste afkom vi fik efter vores gamle hoppe Nana. Men vi er i hvert fald glade for at han er kommet til et godt hjem, og håber at høre fra Bamse i ny og næ. Også tak til Trine og Marie fordi de har passet og redet Bamse det sidste halve år.

Se evt. i Bamses billedbog

 

10. juni

Sigrid har solgt sit hoppeføl Glenwood Annapolis. Annapolis bliver på Horsemosen til hun er vænnet fra og så flytter hun kun 10 km. væk til Vroue. Hendes nye ejer er Lene Jacobsen som har fået hende i fødselsdagsgave af sin mand. 

 

7. juni

NEW FOREST BLÆRESTATISTIK!!!

På Horsemosen går der pt. 1 guldmedaljehoppe, 4 sølvmedaljehopper og 3 bronzemedaljehoppe, samt 1 bronzemedaljevallak. Heraf er 3 elitehopper og alle ponyerne er ejet/opdrættet af Stutteri Horsemosen og Glenwood.

De 3 elitehopper juni 2009. Fra venstre: Sølvmedaljehopperne Trine (27 år) og H. Nana (26 år), og guldmedaljehoppen H. Manna (14 år)

Horsemosen og Glenwood ejer tilsammen New Forest afkom efter følgende 14 hingste: 

Exmoor Staldens Pascal Paoli NFH-E 60

Eskehøjgaards Ali NFH-E 62

Mambo Moscan (Johan Friso) 220054886 Deu NF 

Horsemosens Charlie Brown NFH-E 70

Ll. Møllegård Nero NFH 72

Marlino NFH 94

Anydale Martien NFH 95

Corso He. Imp. 83

Sophienhofs Marok HLP DE322.220055794 NF 

Pedro NFHR-E 104

Elmholts Neptun NNF 0244

Polsbury Powerpoint NFHR 134

Strandagers Bandit NFHR 132

Glenwood Mastermind NFHR 133

 

6. juni

Mastermind er de sidste 3 dage blevet far til 3 smukke hoppeføl. Desværre har vi mistet et af dem. Den nåede ikke at blive et døgn gammelt, selvom vi gjorde, hvad vi kunne for at redde den. Det er trist når det ikke går som planlagt, men det ser heldigvis ud til at de to andre er fuld af liv og spillopper.

Tv. Horsemosens Timian med hoppeføllet Horsemosens Mynte

Th. Horsemosens April med hoppeføllet Glenwood Annapolis

 

 

Også lige et par billeder af de to Shetlænderføl, en hingst og en hoppe som ikke har fået navne endnu. Begge efter Ulverscroft Midnight og hopperne Horsemosens Mokka og Horsemosens Nugga.

 

5. juni

Tid til stævneopdateringer.

Søndag den 23. maj var Mastermind og hans faste stævnerytter Asge til klubstævne i Årslev/Sdr. Nærå Rideklub. De startede som de plejer mod hestene. I første klasse startede de LB3-A uden for konkurrence (han er udklasset fra til og med LA1-A, men det var ikke muligt at starte to LA2'er og vi syntes han skulle gå to klasser når vi nu var kommet afsted). Han gik super godt i LB3'en, som han faktisk aldrig har startet før og red til 66%, ca. 4% foran klassens vinder. 

I næste klasse var det så LA2'en. Det var hans første LA2... og ja, den vandt han så med 67%. Så super fint  og hyggeligt stævne. Og udover de fine procenter, fik både hest og rytter rigtig flotte kommentarer af dommeren.

 Weekenden efter var der igen stævne på kalenderen.

Lørdag den 30. maj var det KLUB CUP på Fredemarksgård Rideklub. Først startede de en LA2-A. Det gjorde de så godt at de vandt klassen med 67% ud af 22 startende. Næste klasse var en af KLUB CUP afdelingerne. I denne klasse var 34 startende ekvipager. Det blev til 66% og en meget flot anden plads, kun 0,1% fra vinderen. Vi mødte dommeren efter klassen og hun gav ekvipagen meget ros, og som hun udtrykte det... - det ser jo virkelig ud til at ponyen nyder at komme på banen!

Så kom søndag, en dag der både var ventet og frygtet. De skulle starte deres første distriktsstævne for heste. Dette foregik i Davinde Rideklub. 

Tror faktisk ejeren og hestepasseren (Sigrid) var mest nervøs :-) Mastermind var som altid en stjerne at have med i byen og Asge er svær at bringe ud af fatning på en stævneplads. 

Første klasse var en LA1-A. De red et flot program til 63% og blev nr. 9 af 25 HESTE!! Ejeren var stolt, syntes det var godt gået af deres første distriktsstævneklasse og Mastermind er jo også først lige fyldt 5 år. Og blev da endnu mere glad da Dorthe Hoeck som sad på tilskuerpladserne endda mente den burde have haft mere, rart at få den slags at vide af folk der ved hvad de snakker om :-) 

Senere på dagen skulle de så ride en LA2-A. Det gik over alt forventning, igen et flot program og lidt mere ro i paraderne som havde trukket lidt ned i første klasse. De red til 64% og fik placering som nr. 5 af 25.

Det var svært at få hænderne ned efter de to weekender.... De er efterhånden på plads igen og nu bliver der arbejdet mod næste distriktsstævne den 20-21. juni. Det er det sidste stævne inden Mastermind holder velfortjent sommerferie på Horsemosen.

 

 

1. juni

I dag har vi fået mail fra Kenneth og Lilan og deres smukke nye føl Hallinds Kaiser e. Glenwood Mastermind og Miss Kandis e. Stegstedgårds Thor. Kaiser skulle vist være et hingsteføl med rigtig meget personlighed, vi glæder os til at høre mere fra Kaiser og hans familie :-)

 

7. maj

kørte vi til Tønder, hvor Axel på Teknisk Skole havde aflagt svendeprøve som Bygnings- og Landbrugssmed. 

Axel, Jonas og Michael har bl. a. lavet en vejhøvl som svendestykke.

Det var sidste hold i Tønder, så det blev en historisk afslutning.

 

 

 

I dag kom også årets første føl. Shetlandshoppen Horsemosens Nugga havde fået et sort hingsteføl, da vi kom hjem fra Tønder.

 

6. maj

Vi har i dag været i Randers med 4 Sånefår og 3 lam, som skal gå på digerne langs Gudenåen 

Randers Regnskov forvalter Vorup Enge, hvor det frem til midten af september er muligt at se en række danske husdyrracer heriblandt Sånefårene.

     

Her er fri adgang for alle og der arrangeres guidede rundture i området

 

4. maj 

Ll. Møllegård Nero NFH 72 

25 år

 

26. april

Super stævne weekend!

Glenwood Mastermind og Asge Nilsson startede 2xLA1 for HEST i Svanninge Millinge Rideklub på Fyn. Det blev til to suveræne 1. pladser, med 68,46% og 68,85%. Han fik bl.a. 8 i gangarter, middeltrav og middelgalop.

 

 

Samme dag var Horsemosens Millennium kaldet Bamse og Marie Traun Jensen til udv. klubstævne i Tommerup Rideklub på Fyn. De startede deres første LA1 og vandt med 65,17%. Marie har lånt Bamse indtil sommer.

 

Marie red også sin mors hest Højgårdens Chikita, som hun har købt af Sigrid. Den blev hun nummer to på med 65% i LA1.

 

 

16. april

Glenwood Mastermind og Asge Nilsson dressurundervisning Grønkær Ridecenter, Odense

 

 

1. april

rejser Niels Jørgen Andersen, Martin Bloch og Ole til New Forest for at se på stallion inspection ved Beaulieu Road og deltage i dommer seminar på Merrie Stud.

Det blev en fin tur, hvor vi besøgte mange stutterier og andre spændende steder bl. a. de engelske pubber.

29. marts 

begyndte årets læmninger. Vi venter mellem 60 og  70 lam og indtil nu, hvor vi er godt halvvejs er forventninger blevet opfyldt.

27. marts

Nye ELITE hopper på Horsemosen. 

Trine NF-E 1126 og Horsemosens Manna NF-E 1722 er begge blevet udnævnt elitehoppe her i 2009.

Trine har fået ikke mindre end 20 afkom her på Horsemosen, men er nu gået på pension. Hun bliver 27 år i år og glæder sig nok mest af alt til der kommer grønt græs på markene. Vi er til gengæld stolte over hendes nye titel og glæder os hver dag over hendes børn og børnebørn der går på foldene omkring Horsemosen. Hvis i vil læse mere om Trine og hendes afkom, Tryk her!

Manna ejes i dag af Glenwood, men bor til dagligt her på Horsemosen. Hvis I vil læse mere om Manna og hendes afkom, Tryk her!

 

 

14. marts 

Glenwood Mastermind har med rytter Asge Nilsson været til udv. klubstævne Skovly Rideklub på Fyn. Han startede 2 x LA1 for HEST med følgende resultat. 

2 plads med 65,77% og 1. plads med 66,93%

 

 

7. marts

100 ÅRS FEST

Axel og Bedstemor

 

 

28. februar

Horsemosens Cayenne C og Sophienhofs Mackay til New Forest hingste kåring. Begge hingste var to points fra avlsgodkendelse. De fik begge gode springkarakter og en 1.klasses kåring.

 

22. februar

Så er Cinnamon kommet i ridehus med Pia i kuskesædet.

 

 

6. februar

4 søer har inden for den sidste uge fået smågrise i deres hytter og allerede 8 dage gamle skal omgivelserne undersøges.

Og her er de stolte fædre Søren og Marius

 

 

10. januar 

besøger Sigrid og Ole på vej til Anna Aaby i Kagerup

Pia og Thomas i Ølstykke. 

De købte i 2008 3 vallakker på Horsemosen, hvoraf den ældste nu er tilkørt og vi fik en dejlig køretur gennem noget af Ølstykke. 

Det er Horsemosen Cinnamon til venstre

 

 

3. januar 

Nanna holder 24 års fødselsdag og svendegilde med maritimt tema.

Familien prøvede at leve op til det

Fra venstre Nanna, Sigrid, Ole, Jytte, Axel og Bedstemor