VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

 

                 Nyheder fra før 2007     Nyheder 2007    Nyheder 2008     Nyheder 2009    Nyheder 2010    Nyheder 2011    Nyheder 2012  

                 Nyheder 2013    Nyheder 2014

NEW FOREST BROCHURE

 

30. december

på årets næstsidste dag havde Camilla og Prebens datter Nanna sin første ridetime godt hjulpet af Sigrid. Alt falder nemt for Nanna, så hun havde en god oplevelse. Så vi fortsætter en gang i ugen i 2016.

5. december

havde Ingrid Mikkelsen i Sparkær arrangeret julehygge for børn og voksne. Vi havde et par spændende timer. Anne Marie og Rikke med deres piger Julie og Caroline havde medbragt Michelle, som fik prøvet nogle anderledes opgaver end de sædvanlige. 

 

November

Nu er alle føllene blevet fravænnet og det er gået helt uproblematisk. De er hver dag ude med 29 årige Julia, som guider dem frem og tilbage fra stald til fold. Det bliver spændende at følge dem vinteren igennem. Mere om dem kan ses på siden Føl og plage.

Julie og Mackay er kommet godt i gang med landstævnerne, men konkurrencen er hård, så det giver nogle udfordringer for både rytter og pony. Vi glæder os meget til at følge dem fremover.

21. november

holdt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark generalforsamling i Hobro. Ole, der var på valg, havde for længe siden sagt, at han ikke ville fortsætte. Desværre som i så mange andre foreninger står medlemmer ikke ligefrem i kø for at komme i bestyrelsen, men det lykkedes til sidst at få valgt 5 kandidater, hvor Jytte var en af dem. Så helt slipper vi ikke bestyrelsesarbejdet i huset.

15. november

fejrede vi Asge´s 30 års fødselsdag i Dalmose sammen med hans familie og venner

11. november

blev fårene delt i 3 hold med hver sin vædder. 

6.-8. november

havde vi den årlige bedstemor weekend, denne gang i et lejet hus i Brøns lidt nord for Skærbæk. Som sædvanligt medbragte vi selv forplejning bortset fra lørdag aften, hvor vi fik mad fra Kværs Kro. Lækkert og rigeligt. Lørdag tog nogle af os til Rømø og videre til Højer og grænsen ved Rudbøl. Enkelte var også til julemarked i Tønder. Efter vi alle var skiltes og kørt hver til sit, besøgte nogle af os Gram Slot, hvor der også var julemarked.

  

 

30.-31. oktober

var Jytte på Fårekursus ved Ribe. En spændende weekend, hvor mange emner blev belyst og berørt for både store og små fåreavlere

 

20. oktober

skiftede shetlandsføllet Horsemosens Snickers adresse. Her vil hun møde Horsemosens Citron Melisse, som Tanja og Paw købte for flere år siden. Snickers aftegn passer fint med deres bæltede Galloway kreaturer.

    

 

17.-18. oktober

var Ole sammen med Niels Jørgen Andersen til internationalt New Forest møde i Verden i Tyskland. Her drøftedes emner af fælles interesse for de deltagende EU-lande samt Norge, der har en samarbejdsaftale med EU

10. oktober

aflagde Thorshøjs Wombat materialprøve for shetlandsponyer arrangeret af Avlsforeningen for Shetlands Ponyer i Danmark. Wombat blev bedste hingst i Jylland og fik også højere karakterer end den bedste på Sjælland. Wombat er blevet trænet og fremvist af Maj-Britt Carter i Sparkær. Han opnåede 27 point og fik en rød rosette.

    

  

Thorshøj Wombat

med Æresdækken som bedste hingst ved materialprøven for Shetlandsponyere 2015

og

Maj-Britt Carter, som lavede et flot forarbejde og fremvisning af Wombat

 

27. september

I slutningen af august blev Ole inviteret til Norge for at dømme en udstilling i Eggedal. En spændende udstilling omfattende hingste, hopper og vallakker i alle aldre. Racerne var shetland, wales, connemara, norsk sportpony, dølehest, ox araber, shagya, polsk ridehest. Udover eksteriørklasserne var der også brugsklasser og working hunter, som havde anden dommer.

Efter en flot biltur gennem det norske efterårslandskab kom jeg til Eggedal, hvor jeg skulle overnatte på Eggedal Borgerstue. Et lille familiedrevet hotel, som varmt kan anbefales.

Udstillingen foregik i strålende sol efter en nat med frostvejr hos Mariann Tangen på Gladheim Gård .                           Alle de udstillede ponyer og heste var af god kvalitet.

Best in Show & Dagens Hoppe blev Welsh sec. C Jahrs Spotless Beauty


Reserve Best in Show & Dagens Vallak ble
v Dølehesten Vivelstad Knikten


Dagens Hingst ble
v Welsh sec. C Tyreos Storm Buster
Dagens Unghest Champion ble
v Shetlandshingsten Solstad Winston Percival
Dagens Reserve Unghest Champion ble
v Welsh sec. C Steinsrud Hashtag
#

Efter udstillingen kørte jeg til Bjørg og Arne Henriksen, Enden Ponnistall. De er flyttet sammen med deres søn Rune, der har købt Østre Mørde i Årnes. En større gård, der ud over markbrug har stort 20 x 60 meter ridehus og plads til 27 heste.

19. september

afvikledes 1 dags materialprøven på Vilhelmsborg. I alt 19 heste og ponyer var tilmeldt heraf 4 New Forest hingste og 1 New Forest hoppe Horsemosens Mynte. New Forest hingsten Firfod Jezper Klein vandt total af alle og de 5 New Forest deltagere var blandt de 10 bedste og alle bestod prøven med fine resultater.

Mynte opnåede 773,75 points

Mynte blev i Gangarter redet af Christoffer Haugaard og i spring og udholdenhedsprøven af Asge Nilsson

  

Mynte i træning

 

De red også hingstene AB Jetstream og Bryggergårdens Double Trouble,

så det var en fin reklame for Stald Cahn

 

13. september

De første lam er sendt til slagtning og der er god efterspørgsel, priserne er gode, så det vil være en god idé at bestille nu.

6. september

Julie og Mackay startede LA5 og LA6 på Langagergård og de opnåede en 1. plads og en 2. plads med hhv. 70 % og 67,105 %

30. august

fik Julie og Mackay en førsteplads i LA6 med 69,079% i Bording

23. august

deltog Julie og Mackay på Silkeborgs hold ved distriksmesterskabet i dressur. Her blev holdet nummer 2 kun slået af Aarhusholdet. Individuelt blev de nummer 5 af 24 startende equipager

16. august

startede Julie og Mackay første stævne efter pausen med at vinde en LA4 i Guldager

29. juli

tog vi vædderlammene fra deres mødre og det foregik som vanligt med højlydt brægen. Det er også en brat omvæltning. Heldigvis ligger fårestalden ikke i nærheden af stuehuset, så vi får nattesøvnen uforstyrret.

27. juli

blev Julie og Mackay genforenet efter 8 ugers pause, hvor Mackay var på Horsemosen og bedækkede 10 hopper. Nu skal Julie og Mackay i gang med nye udfordringer, som vi glæder os til at følge.

18. juli

var Shetlandshoppen Horsemosens Toffifee til kåring på Kallehavegaard ved Randers. Hun opnåede kåring i 2. klasse A

12. juli

stillede Horsemosens Cayenne C´s første afkom AB Cikorie fra Anja Broberg i Kjellerup til kåring i Askov på Sjælland.

AB Cikorie fik de højeste points ved Årets kåring og blev kåret i 1. klasse med sølvmedalje. AB Cikorie blev lavet på Horsemosen i 2011. Så det var en god debut for Cayenne C og hans ejer Asge Nilsson. Og ligeledes for Anja Broberg, der også opdrættede Årets hingst 2015 AB Jetstream

11. juli

var New Forest hoppen Horsemosens Princess Marie  

og New Forest vallakken Horsemosens Tarragon til kåring i Arden.

 

Princess Marie blev kåret i 1. klasse og Tarragon ligeledes i 1. klasse med bronzemedalje. Princess Maries hingsteføl Horsemosens King George e. Horsemosens Cayenne C fik 1. præmie.

2. juli

fik et af vore solgte Sånefår Violet fra Anette Fjordvang 23 points på Landsskuet i Herning.

Violet blev også bedste 1 års får på Odense dyrskue.

21. juni

var Ole inviteret som hestedommer ved det Historiske Dyrskue på Bundsbæk Mølle ved Skjern. Her blev der udstillet en række gamle danske husdyr samtidig med at der var indslag af gamle håndværk og stor udstilling af veterantraktorer.

Arrangørerne mente, at dommerne i gamle dage var iført bowler, kittel og stok

13. juni

udstillede Annemarie Kjærulff og Rikke Jessen Glenwood Michelle med føllet Horsemosens Marigold på MidtVest Farmshow i Skive. De var de eneste New Forest ponyer, men repræsenterede racen på bedste vis med 24 points og ærespræmie.

22. maj

valgte hopperne Horsemosens Princess Marie og Horsemosens Chili at fole. Princess Marie fik et mørkebrunt hingsteføl e. H. Cayenne C og Chili et brunt hoppeføl e. S. Mackay

Chili står bagerst

14. maj

29 år gamle Horsemosens Julia

 

Horsemosens Marigold og Dusine

Nuggas føl og Mokkas føl

13. maj

fik vi den nye orne Oregårds Valter ud til søerne, hvor han blev vel modtaget

10. maj

blev alle grise flyttet på nye arealer, som efter få timer allerede var taget i brug

7. maj

Vi troede læmmesæsonen var slut, men man kan stadig blive overrasket

På vej ud til engen kom dette rålam gående. Det lød meget utilfreds, men forhåbentlig er mor og barn genforenet

4. maj

Horsemosens Nugga ville ikke stå tilbage for sin søster og folede et broget hoppeføl

3. maj

     

Efter at have haft voks i patterne i flere dage besluttede shetlandshoppen H. Mokka sig til at fole. Det blev hendes 7. hoppeføl i træk. Nu venter vi på søsteren H. Nugga

2. maj

Michelles føl med Julie og Caroline, der rider på Michelle et par gange om ugen. De har været her flere gange daglig efter folingen.

30

I dag folede Horsemosens Manna og hendes datter Glenwood Michelle hvert med et brunt hoppeføl e. Sophienhofs Mackay.

26. april

De sidste 2 lam blev født i dag og 25 får går med 53 lam, hvilket må siges at være yderst tilfredsstillende.

25. april

SÅ BLEV SOPHIENHOFS MACKAY B-PONY I DRESSUR. 

VED DAGENS STÆVNE I RY  OPNÅEDE JULIE LOLDRUP OG MACKAY 

DERES 3. STÆVNERESULTAT OVER 66 %.

PARRET HAR STARTET 8 GANGE I KVALIFIKATIONSKLASSER.

STORT TILLYKKE OG TAK TIL JULIE OG HENDES FAMILIE.

8. april

Så er læmmesæsonen gået i gang. Og for første gang med firlinger. Desuden 3 hold trillinger, så det lover godt for årets resultat. Men de næste 14 dage vil også tære på vores ressourcer med overvågning 24 timer.

Vi har desuden haft godt salg i de sortbrogede grise, så vi nu kun har nogle få slagtesvin tilbage. 6 gimmere fra i fjor er kommet til Djursland og i næste måned rejser 5-6 på sommergræs på Vorup Enge ved Randers. Området bestyres af Randers Regnskov og her kan man se en række Danske husdyr.

22. marts 

startede Julie og Mackay PRI for første gang og opnåede 66,250 %

15. marts 

afholdt Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark dressurkursus på Wolhøjgård med Vibeke Degn Andersen. Her deltog bl.a. Julie Loldrup og Sophienhofs Mackay

28. februar

2 Horsemosen hingste deltog i opvisningen ved den fælles hingstekåring i Ikast. 

Sophienhofs Mackay blev flot vist af 14 årige Julie Loldrup 

og Horsemosens Cayenne C blev også flot præsenteret af sin ejer Asge Nilsson.

Ved hingstekåringen i Ikast fik familien Fredslund ærespræmie fra Horsemosen med hjem til Sofie Fredslund, der på Romeo's Galla blev suveræn vinder af New Forest Rosetten 2014. 

Ved Mountain & Moorland foreningens Winter Show 2015 på Team Cabe ved Ringsted modtog New Forest vallakken Birkilds Bueno ærespræmie fra Horsemosen. Bueno opnåede 46 points. Dommer var Malcolm Fry fra England.

Shetlandsponyen Shadyacres Royal River modtog ligeledes ærespræmie fra Horsemosen. Hun opnåede 42 points.

Tillykke med de flotte resultater.

8. februar

Julie og Mackay fil to 1. pladser ved stævne i Nr. Åby 8. februar 2015

 

5. februar

Ved Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks region Vests generalforsamling blev der overrakt præmier til vinderne af New Forest rosetten. Horsemosen havde sponsoreret glas med Horsemosens logo.

De glade vindere ses her

Nyheder

Set fra venstre: Foreningens formand, Ole Wienecke, webmaster/kasserer i region vest, Pernille Rieks Jensen, og Nanna Langgaard og Natasia Bay Andreasen med Josefine Kloster i front – TILLYKKE med resultaterne, piger!

Foto: Ole Jensen

Romeo's Galla blev født i 2006 hos Anette og Henrik Fredslund. Gallas mor Horsemosens Julia er efter Staplecross Spitfire, som blev B-pony i spring ved hans første stævne. Om det er hans evner, der er gået videre til barnebarnet er uvist, men Galla har vist fornemme springevner.

Ved opgørelse af indsendte resultater til New Forest Rosetten 2014, var Sofie Fredslund og Romeo's Galla mest vindende ekvipage på tværs af listerne med en samlet pointsum på 749:

Stort tillykke herfra med det flotte resultat!

Se også ekvipagen på dette link:

http://www.youtube.com/watch?v=nCD3JPZiWco

14. januar farede begge vores sortbrogede landracesøer med i alt 15 afkom. Galtgrisene er allerede afsat ved fravænning omkring 1. april