VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

Siden opdateret 04-11-2021

 

VI HAR VALGT AT STOPPE MED AVL PÅ DE SORTBROGEDE GRISE OG KØBER NU ET PAR SORTBROGEDE GALTGRISE ET PAR GANGE OM ÅRET, SÅ VI STADIG HAR KØD TIL FRYSEREN OG SAMTIDIG STØTTER AVLERNE.

GRISENE BLIVER SLAGTET PÅ DET LILLE SLAGTERI I FARSØ.

 

I foråret 2011 solgte vi 4 drægtige sopolte til Vasagaard på Bornholm. 

I kan læse mere om dem her

SORTBROGET DANSK LANDRACE.

VI BESLUTTEDE  I  2004 ,  AT  VI  VILLE  PRØVE  AT  HJÆLPE  TIL  MED 

AT  BEVARE  DE  GAMLE  DANSKE  SORTBROGEDE  LANDRACE  GRISE 

OG  KØBTE  1  ORNE  OG  4  SOPOLTE.  DE ER UTROLIG VENLIGE AT OMGÅS.

ENDVIDERE KLARER DE SIG LANGT BEDRE UDENDØRS PÅ GRUND AF DERES

PIGMENTERING, DER FORHINDRER SOLSKOLDNING. VI SØRGER DOG ALTID FOR,

AT DE HAR SØLEHULLER PÅ MARKEN, SÅ DE KAN BLIVE AFKØLEDE PÅ VARME

 DAGE.  

                      

                                                                                                                                 

 

DE  SORTBROGEDE GRISE VOKSER  VÆSENTLIG  LANGSOMMERE  END  DE

MERE  FORÆDLEDE GRISE, MEN PRODUCERER MØRKT, FEDTMARMORERET OG

MEGET VELSMAGENDE KØD. 

                               

 

GRILLGRIS FRA VORT 40 ÅRS STUTTERI JUBILÆUM I AULUM 2007

HELDIGVIS ER DER STADIG AVLERE, DER ER INTERESSERET I AT BEVARE DE SORTBROGEDE GRISE.

DER HAR VÆRET AFHOLDT PRØVESMAGNING AF KØD FRA DEN SORTBROGEDE GRIS PÅ RESTAURANT NOMA, HVOR DER VAR INDBUDT KOKKE, MAD- OG VINJOURNALISTER.

9 UD 10 BEDØMTE KØDET SOM DET BEDSTE SVINEKØD, DE NOGENSINDE HAVDE SMAGT.

CLAUS MEYER SKRIVER I SIN BOG, AT MAN KAN KALDE DET EN SLAGS SVINETS KOBEKØD