VELKOMMEN TIL
HORSEMOSEN 1967 - 2017
|
|
Siden opdateret 04-11-2021
VI HAR VALGT AT STOPPE MED AVL PÅ DE SORTBROGEDE GRISE OG KØBER NU ET PAR SORTBROGEDE GALTGRISE ET PAR GANGE OM ÅRET, SÅ VI STADIG HAR KØD TIL FRYSEREN OG SAMTIDIG STØTTER AVLERNE. GRISENE BLIVER SLAGTET PÅ DET LILLE SLAGTERI I FARSØ.
I foråret 2011 solgte vi 4 drægtige sopolte til Vasagaard på Bornholm. I kan læse mere om dem her SORTBROGET
DANSK LANDRACE.
VI BESLUTTEDE
I 2004 , AT
VI VILLE
PRØVE AT
HJÆLPE TIL
MED
AT BEVARE
DE GAMLE
DANSKE SORTBROGEDE
LANDRACE GRISE
OG KØBTE 1 ORNE OG 4 SOPOLTE. DE ER UTROLIG VENLIGE AT OMGÅS. ENDVIDERE KLARER DE SIG LANGT BEDRE UDENDØRS PÅ GRUND AF DERES PIGMENTERING, DER FORHINDRER SOLSKOLDNING. VI SØRGER DOG ALTID FOR, AT DE HAR SØLEHULLER PÅ MARKEN, SÅ DE KAN BLIVE AFKØLEDE PÅ VARME DAGE.
DE SORTBROGEDE GRISE VOKSER VÆSENTLIG LANGSOMMERE END DE MERE FORÆDLEDE GRISE, MEN PRODUCERER MØRKT, FEDTMARMORERET OG MEGET VELSMAGENDE KØD.
GRILLGRIS FRA VORT 40 ÅRS STUTTERI JUBILÆUM I AULUM 2007 HELDIGVIS ER DER STADIG AVLERE, DER ER INTERESSERET I AT BEVARE DE SORTBROGEDE GRISE. DER HAR VÆRET AFHOLDT PRØVESMAGNING AF KØD FRA DEN SORTBROGEDE GRIS PÅ RESTAURANT NOMA, HVOR DER VAR INDBUDT KOKKE, MAD- OG VINJOURNALISTER. 9 UD 10 BEDØMTE KØDET SOM DET BEDSTE SVINEKØD, DE NOGENSINDE HAVDE SMAGT. CLAUS
MEYER SKRIVER I SIN BOG, AT MAN KAN KALDE DET EN SLAGS SVINETS KOBEKØD
|