VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

SORTBROGEDE GRISE SÆLGES

6 sortbrogede sogrise og 4 galtgrise sælges snarest til avl (klar til løbning) og slagtning.

Har I ikke plads i fryseren til en hel gris, så del den med jeres familie eller nabo.

Grisene slagtes på Sevel Slagteri, hvortil vi kører dem direkte.

Slagtevægt anslået 90-130 kg/stk.

  

*********************************************

                 Nyheder fra før 2007     Nyheder 2007    Nyheder 2008     Nyheder 2009    Nyheder 2010    Nyheder 2011    Nyheder 2012  

                 Nyheder 2013    Nyheder 2014    Nyheder 2015   Nyheder 2016  Nyheder 2017 Nyheder 2018

NEW FOREST BROCHURE

NYTÅRSKAVALKADE

NYHEDER

 

Vi glæder os til at berette nyt fra Horsemosen.

*********************************************

29. juni

 

havde vi disse dejlige vallakker til New Forest kåring i Nibe.

De har alle været til træning og klargøring hos Maj-Britt Carter i Sparkær, hvor der var blevet gjort et flot arbejde med de 3 vallakker.

Fra venstre Horsemosens Masala, Maj-Britt, Horsemosens Soya og Horsemosens McKee

Masala kåret i 1. klasse bronzemedalje, Soya kåret i 2. klasse A og McKee kåret i 1. klasse bronzemedalje og Årets vallak

29. juni

var Ole dommer ved Norsk Ponniavlsforenings show i Porsgrunn. Ole dømte alle racer minus welsh, som dømtes af Morten Thers. Nanna var med på turen og vi besøgte søndag Susan Hellum, der ud over mange interesser også er en meget anerkendt international heste- og ponydommer. Hun skal igen i år dømme M&M show i Skive 17. august sammen med Rachel Boven.

25. juni

fik vi presset og indpakket 78 wrap baller. Marken blev lagt om i 2018 og tilsyneladende var græsfrøene gået til i tørken, men havde alligevel overlevet og efter fårene forlod marken omkring 1. april og en god gang gødning, kom så det gode udbytte af wrapballer.

 

24. juni

kom det sidste føl e. Glenwood Mastermind og Horsemosens May Dream. Et dejligt stort og velstillet brunt hingsteføl.

16. juni

 

Junno og Mackay i Ringsted

16. juni

blev Junno og Mackay klubmestre i dressur i Ringsted Rideklub. Stort tillykke med det flotte resultat. Også to andre tidligere Horsemosen ponyer deltog i stævnet. Idyllens Yvanhoe og Marguerite af Veddinge

16. juni

tog vi en lyntur til Fyn og fik besøgt Nanna og Sigrid samt hentet 30 miniwrapballer

15. juni

var vi blevet begavet med billetter til Music Show Scotland i Boxen i Herning. Et flot 3 timers show med mere end 200 medvirkende, der sang, dansede og spillede. Sækkepiber og trommer var selvfølgelig en væsentlig del af underholdningen.

10. juni

tog rytteriet på tur til Skånsø med hopperne Michelle og Mynte. Her syntes Mynte, at Caroline og hende skulle have et bad.

 

9. juni

fejrede Jørn sin 80 års fødselsdag på Pinenhus. Hvor vi var så heldige at være med. En fin fest med familie og venner.

7. juni

havde Viborg Amts Dyrlægeforening inviteret til sommerudflugt. Dagen startede med besøg på Skovsted Ålefarm, hvor vi fulgte ålens "vandring" gennem bassinerne, indtil de var spiseklare eller skulle udsættes i naturen til gavn for ålebestanden. Derfra gik turen videre til Feggesund Kro, der er kendt for deres stegte ål, hvor mere end 5000 kg årligt ender på stegepanden. Kan man ikke lide ål, har kroen også andre specialiteter.

25. maj

Horsemosens Taco, som vi solgte for flere år siden, er kommet til vores barnebarn Nicoline. De har stor fornøjelse af hinanden.

Vores shetlandshopper er blevet til skovponyer, hvor de afgræsser stierne og forhåbentlig taber et par kilo.

23. maj

havde Signe og Axel inviteret os til skanning i Herning. Vi har vist i et par måneder, at vi skulle være bedsteforældre først i november, men i dag fik vi at se, at det bliver til en dreng. Det bliver en stor oplevelse, som vi ser frem til med stor glæde og forventning

18. maj

folede Chili med et mørkebrunt hoppeføl e. Glenwood Mastermind.

18. maj

gik turen til Trine i Kisserup. Også barndomsveninde fra Struer. Fik også hilst på hendes datter Rebekka og barnebarnet Vicky, inden turen fortsatte til Rødovre, hvor vi resten af dagen fejrede Cecilies konfirmation. Dagen sluttede med overnatning hos Anette og hjemtur næste dag

17. maj

kørte Bedstemor og Ole til konfirmationer på Sjælland. Og på vejen afleverede vi shetlands vallakken Horsemosens Black Liquorice til hans nye ejere nord for Odense. Derefter gik turen videre til Birkerød, hvor bedstemor skulle til konfirmation. Ole fortsatte til sine gamle barndomsnaboer fra Virum Elise og Tom. Her ventede nogle dejlige timer i deres skønt beliggende hus, inden turen gik til Ole grandkusine og hendes mand i Borup.

Her var der gjort fint klar til modtagelse af Lakrids

5. maj

I dag kom fårene permanent på græs efter flere dage med få timers tilvænning til græsset.

4. maj

om morgenen havde Sigrids hoppe Horsemosens April (som ses neden for tilhøjre) folet et brunt hingsteføl. Vejrmæssigt en barsk begyndelse.

   

3. maj

om aftenen fik vi hagl- og snebyger. Majs kulde gør laderne fulde?

  

3. maj

Bedstemor er på Rhodos med Sigrid og Nanna. Det har været en rigtig slap af ferie med all inclusive.

 

1. maj

Nannas kat Harry er i pleje og ser længselsfuldt ud af vinduet på artsfællerne udenfor.

30. april 

kom får og lam for første gang ud i nogle timer. Første gang bliver lammene kørt på græs. Siden er ud- og indlukning problemfrit.

 

27. april

fik Horsemosens King George ny ejer og i morgen går turen til Græsted i Nordsjælland. Vi glæder os til at følge ham og ønsker hans nye ejere held og lykke med ham.

Det var også dagen, hvor årets første svale fløj ind i stalden.

George redet af Maj-Britt Carter, der har haft ham i træning

4 katte har "lånt" Heras hundeseng

20. april

 

Så blev det endelig bryllupsdag. Årets største begivenhed.

Dagen vi har set frem til de sidste 5 måneder. Og alt gik perfekt. Vejret var fantastisk og brudeparret og vi fik en flot tale af præsten ved Karup Kirke Helle Bærnholt. Signes søster Sabine sang flot solo. Derefter fortsatte brudeparret i Limousine til fotografering, mens vi andre kørte til Karup kulturhus hvor kaffen ventede. Så fulgte bryllupsmiddagen med taler og sange, gaveudpakning og brudevals, inden det trætte brudepar blev kørt hjem til Hvidbjerg, hvor der ventede lidt overraskelser. Tak for en uforglemmelig dag og godt samarbejde med Signes familie

   

Axel og Rasmus, der har været venner altid, venter spændt på brudens ankomst

 

  

                        Brudepigerne måtte ofte træde til            Jytte, Sigrid og Nanna fortæller om deres oplevelser med Axel

 

                                                               Bedstemor på 90½ studerer gaverne

I ugen op til påske havde vi besøg af Asge og Johannes. De er begge i gang med dyrlægestudiet. Det var dejligt med ekstra hænder, så mange ting blev lavet.

13. april

var jeg inviteret til at dømme på det 41 tyvende Plageskue på Dorthealyst ved Mørkøv. Susanne Dahl, Jørgen Finderup og jeg kørte sammen. En dejlig start på skuet. Fredag aften ventede Marianne Seidenfaden med aftensmad, som vi spiste sammen med de øvrige dommere og medhjælpere og lørdag kl. 8 gik det løs på 2 baner i ridehuset. Bedømmelserne fortsatte frem til kl. 17, hvor BIS og reserve BIS blev fundet ved åben votering. BIS blev den 1 års welshhoppe Fakla Cleo i tæt kamp med reserve BIS Thers Olive Oyl.

 

6. april

Signe og Axel havde inviteret til bryllup i Karup Kirke 20. april 2019, så derfor blev der holdt polterabend for Signe og Axel. Signes blev dels holdt hjemme dels i Funnhall i Viborg. Axels startede med gokartkørsel i Skive, derefter fodboldgolf i Ejsing og dagen sluttede med spisning og bowling i Skive. To fine arrangementer, som forløb til alles fornøjelse.

 

 

 

1. april

startede læmmesæsonen 2019. I skrivende stund er der kommet 6 lam, så de næste 3 uger bliver hektiske som sædvanligt.

31. marts

blev 5 hankatte kastreret her og på Fyn. Så er der væsentlig større chancer for, at de holder sig hjemme.

21. marts

kom de drægtige får på stald og blev klippet, så de første er klar til at læmme i løbet af små 14 dage.

  

16. marts

fik vi en hane til vores 6 høns. Sigrid havde for mange haner og de var begyndt at slås. Så i stedet for at ende i stegegryden kom hanen med hjem i en transportkasse til katte. Heldigvis var han helt tavs på turen. 2½ time med hanegal havde været lidt af en udfordring. Han er faldet godt til. 

10. marts

havde Maj-Britt Carter og hendes mor Ingrid Mikkelsen traditionen tro inviteret til fastelavn på Hippo-Logisk Træning i Sparkær. Alle kunne deltage uanset størrelse og alder. Der var lavet en forhindringsbane i ridehuset. Den udfordrede både trækkere og heste, som blev bedømt både på tid og på passagen af de enkelte forhindringer. Horsemosen var repræsenteret af Julie med Glenwood Michelle, Caroline med H. Mynte og Maj-Britt med H. King George. De to førstnævnte udklædt som riddere og sidstnævnte som skraldemand.

     

  

   

  

Caroline og Mynte, Julie og Michelle,                                              Soya med Maj-Britt, Line med King George

 

Februar

2018 fik nok en lidt mere turbulent afslutning end ønsket. I november fik Ole konstateret, at mitralklappen mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer ikke lukkede, som den skulle. Derfor blev det til flere undersøgelser og samtaler i Silkeborg og Skejby, inden operation 7. februar. Man bliver imponeret over, hvad der kan repareres.

Den gik heldigvis godt og efter en uge på Aarhus Universitetshospital i Skejby og et par dage på regionshospitalet i Viborg, kom Ole hjem. Da brystbenet skal have 6-8 uger til sammenvoksning er arbejdsopgaverne begrænsede, men alt går godt og planmæssigt fremad, så håber at være klar til nye udfordringer i begyndelsen af april.

Indtil da hænger Jytte på det meste assisteret af børn, venner og naboer. Dejligt at det kan lade sig gøre. Stor tak!

21. januar

var der total måneformørkelse i godt 1 time. Og heldigvis var der skyfrit det meste af tiden. I juni 2018 var der også måneformørkelse, men her drillede skydækket.

  

19. januar

fik vi efter lang tids pause igen høns i hønsegården. 6 dværghøns, som Jytte fandt på facebook og som Sigrid kørte fra Tåsinge til Horsemosen.