VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

*********************************************

               Nyheder 2006 og tidligere  Nyheder 2007  Nyheder 2008  Nyheder 2009   Nyheder 2010   Nyheder 2011    Nyheder 2012   Nyheder 2013    Nyheder 2014    Nyheder 2015   Nyheder 2016    Nyheder 2017   Nyheder 2018

NEW FOREST BROCHURE

*********************************************

Vores Gamle danske hønsehund Hera har fået sin egen side:

Hera

*********************************************

Vi glæder os til at berette nyt fra Horsemosen.

 

NYHEDER 2020

GODT NYTÅR

 

 

31. december

havde vi købt nytårsmenuen i Føtex og fejrede første del hos bedstemor i Skive. Vi tog dog hjem i god tid, inden naboerne skød det nye år ind. Hundene tog ingen notits af skyderiet og ponyer og får virkede heldigvis upåvirkede.

  

Merry Christmas and Happy New Year

   Fröhliche Weihnachten und Neu Jahr    

24. december

var selskabet indsnævret til bedstemor, Sigrid, Martin, Nanna og os selv. Også her er der tradition for menuen: Hønsekødsuppe, hamburgerryg af egen gris samt risalamande. 

23. december

havde vi besøg af bedstemor, børn, svigerbørn og barnebarn samt vores nabo Gert til risengrød og andesteg. Denne menu har været en tradition i mange år. Ænderne var fra Dan Duck i Struer, hvor jeg laver kødkontrol, når de slagter.

19. december

Ulykker kommer sjældent alene. For et par måneder siden gik vores Mullerup udmugningsanlæg i stykker. Det blev købt brugt i halvfjerdserne og har med lidt små reparationer undervejs tjent os trofast. Men denne gang er flere ting blevet vredet og skal erstattes, hvilket ikke er nemt, da anlægget ikke produceres længere.

I går gik traktoren så pludselig i stå og nægtede at starte igen, så vi håber, at vores mekaniker kan finde fejlen og få den igang.

Endelig i går sluttede dagen med en større oversvømmelse i den ene ende af stalden forårsaget af en gulerod. En af ponyerne havde fået presset en gulerod ned i vandkoppen, så ventilen blev aktiveret. Så er det man glæder sig over at være kommet en god nat tur i stalden, så oversvømmelsen ikke nåede at tage et endnu større omfang.

11. december

fik Anne Marie og Rikke lagt 6 heavy matts på plads i Midnights indhegning, så både vi og han kan komme frem og tilbage uden at sidde fast.

21. november

fejrede Jytte og jeg Alexander med kagemand og smørrebrød sammen med Marianne, Claus, Berit, Nanna og Bedstemor.

 

15. november

havde vi besøg af Alexander, der fylder 1 år 20. november. Han er yderst mobil, så der skal passes godt på hele tiden.

          

7. november

kom Sigrids 2 drenge Glenwood Atlantic og Glenwood Hilfiger fra Horsemosen til Tommerup. De stod eksemplarisk i traileren hele vejen. Hilfiger er kørt et par gange som føl og Atlantic har aldrig været i trailer før. Efter besøg og overnatning i Nannas hus og sightseeing i det sydfynske gik turen via Otterup, hvor en indkøbt vædder hos Anette Fjordvang kom med retur i traileren, tilbage til Horsemosen. Vædderen Ivanhoe og to andre væddere er kommet i aktion hos fårene.

4. november

gentager Andrew sin kontakt med hegnet og får samme ben i hegnet igen og rykker et stort stykke hud løs. Heldigvis er senerne intakte, men knoglen kan ses. Så nu er vi startet forfra igen med stor hjælp fra Lene Jacobsen.

27. oktober

var det et år siden at Andrew kom alvorligt til skade i hegnet og skar strækkesenerne over i venstre bagben. Såret er forlængst lukket og senerne er groet sammen, men huden er stadig fortykket og arret kan fortsat ses.

17. oktober

havde Ole et vædderlam med til Fyn, hvor den blev overtaget af sin nye ejer, da han skal i avlen på Sjælland, hvor han allerede har fået selskab af to får.

Samme aften skulle både Nanna og Sigrid i byen, så jeg benyttede lejligheden til at besøge en gammel hestebekendt i Svendborg. Venskabet går helt tilbage til min hestepasser tid i Hjortekær i 1961-62.

Solnedgang ved Svendborg sund med broen til Tåsinge i baggrunden.

3. oktober

afholdt region Øst under Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark stævne på Sjælland. Her deltog vallakken Horsemosens Macnair, som vandt klassen LD fri med sin ejer Karina Schademan Frandsen med 70,714 %. Horsemosens Bunny McGrath deltog i 4 års championatet og vandt klassen med 83,000%. Nr. 2 i klassen blev Brønshøjs Califf. Begge ponyer blev redet af Asge, som også havde flere flotte resultater på andres ponyer. Bunny blev kåringspladsens bedste hoppe på Fyn i 2020, så hun har haft et forrygende år.

     

Johannes med Brønshøjs Califf og Asge på Horsemosens Bunny McGrath

26. september

Tidligere på året havde Jyttes kusine og hendes mand Jens sølvbryllup. På grund af Covid19 blev festen udsat til 26. september, hvor vi skulle have mødtes i Mogenstrup Fælleshus. Men covid19 lavede endnu engang om på planerne, så i stedet havde sølvbrudeparret inviteret deres hestevogns kørende venner og efter velkomstdrink på Struervej steg vi alle til vogns og blev kørt gennem Vinderup og ud til Trængsel, hvor der var dækket op i det fri. Menuen kom fra Stubkær Grill. Vi havde nogle dejlige timer inden sølvbrudeparret dansede brudevals og turen gik tilbage i 6 hestevogne. Vi var oppe at køre med Holger Hedegaard, der havde lånt fjordheste og vogn på Hjerl Hede. En uforglemmelig dag.

 

Birthe og Jens egne New Forest ponyer Clevia af Lindbjerghus og Birkilds Ballerin

 

 

20. september

gik turen til Vilhelmsborg, hvor New Forest hoppen Horsemosens Mango skulle aflægge 1-dags materialprøve arrangeret af Seges med Jørgen Finderup i spidsen og med Asge som rytter. Alt var som sædvanligt velforberedt og Asge havde Johannes og Monica med som "oppassere". Mango og Asge aflagde en flot prøve med 810 points og modtog Hestens Værn medalje og staldplakette overrakt af Jørgen Konge. Der var blomster fra Horsemosen til Asge og racerepræsentant Karen Thorsen.

 

 

19. september

fejrede Signe sin 25 års fødselsdag på Solbakken i Hvidbjerg med familie og venner.

13. september

blev Noah konfirmeret. Konfirmationen var udsat fra i foråret og fornyet opblussen af Covid19 var lige ved at forhindre gennemførslen. Heldigvis gik det ikke så galt og vi havde nogle dejlige timer i Brobyværkhallen med god forplejning.

   

    

På vej til konfirmationen kørte vi forbi og så Nannas hus. Hun er i fuld gang med at gøre det klar til indflytning.

  

30. august

blev der afholdt Trec stævne på Sønderbygård i Ryde ved Vinderup. Her var både Horsemosen og Glenwood godt repræsenteret.

Glenwood Annapolis redet af sin ejer Lene Jacobsen vandt adskillige rosetter. Caroline Jessen på Glenwood Moulin Rouge vandt på forhindringsbanen. Julie Kjærulff havde også et fint ridt på Glenwood Michelle og Signe klarede sig også rigtig godt på Horsemosens Mr. Swing King. Efter flere dages regn forløb stævnet i solskin og tørvejr. Tillykke med de fine resultater.

 

 

28. august

fik Egebjerg Maskinstation bugt med vegetationen på sommerhusgrunden ved Knud Strand. Det var 4 år siden den var blevet slået sidst og selvsåede træer og buske havde etableret sig. 

I øvrigt er grunden til salg! Ca. 3700 m2 hjørnegrund med ca. 100 m til Limfjorden.

 

20. august

Nanna har i længere tid set på huse og har nu fundet et i Saltofte uden for Assens. Så nu venter hun på at kunne overtage det og flytte fra SøSøby. Det bliver en ny og spændende udfordring at være husejer og selv skal klare opgaverne. 

 

19. august

kørte Asge og Johannes Horsemosens Bunny McGrath og Horsemosens Mango fra Tommerup til Smørum. Bunny skal i træning til championaterne og Mango skal gøres klar til materialprøven på Vilhelmsborg 20. september 2020

18. august

var hingste byttedag. Glenwood Mastermind kom tilbage til Sigrid i Tommerup og Sophienhofs Mackay kom med tilbage fra Tommerup til Horsemosen. 

16. august

Det er vist første gang, vi både har fået hø og halm inden for den samme uge. I går pressede og leverede Søren godt 1600 baller byghalm, som vi fik stablet i laden med stor hjælp af vores nabo Gert, Rytteriet fra Stoholm Laura, Christian, Julie, Caroline, Rikke og Annemarie og Axel. Stor tak til jer alle for, at I ville ofre søndag eftermiddag og aften i 30 graders varme eller mere oppe under taget.

  

10. august

fik vi kørt 555 baller hø ind fra Søren. Her havde vi hjælp af Annemarie, Signe og Axel. Uden dem havde opgaven været uoverkommelig.

7.-9. august

afholdt Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark kåring 3 steder i landet, som erstatning for den udsatte 60 års jubilæumsfestival, som skulle have fundet sted på samme tidspunkt på Dyrskuepladsen i Odense. Det satte coronavirus jo en stopper for.

Vi havde sendt vores ponyer i træning hos Sigrid og Asge på Fyn. De havde også andre ponyer i træning op til kåringen og havde lavet et flot forarbejde og fremvisning på dagen. Vi havde sendt Horsemosens Bunny McGrath og Horsemosens Miss Lemon til Fyn.

Bunny blev kåringspladsens bedste hoppe kåret i 1. klasse med sølvmedalje og skal nu konkurrere om titlen Årets hoppe 2020 på den udsatte Festival i 2021 sammen med vinderne fra Jylland og Sjælland.

Miss Lemon, der er 2 år fik en 1. præmie med 8 i helhed. Miss Lemon er solgt og skal blive på Fyn. Vi glæder os til at følge hende.

Også Sophienhofs Mackay havde en god dag med 4 afkom præmieret. Bunny 1. klasse sølvmedalje, Glenwood Angela 1. klasse bronzemedalje, Føllet Stihøjens Marylou bedste føl med 1. præmie og Miss Lemon ligeledes 1. præmie.

 

Horsemosens Cayenne C var også godt repræsenteret blandt de udstillede ponyer på Manngården. Kikkenbergs Vi'Nelli blev kåret i 2. klasse A. Asges vallak Brønshøjs Califf M blev kåret i 1. klasse med bronzemedalje og Sigrids hoppeføl Glenwood Hollister fik 1. præmie med 5 8 taller.

Også vores gamle hingst Ll. Møllegård Nero fik en datter Kvægenbjergs Marie kåret i 1. klasse på Sjælland. Så det må vist være en succesfuld weekend.

For øvrigt er det i år 50 år siden, at stutteriets stamhoppe Bardot blev kåret på Lyngsø Overgård i Vegger.

Også stor tak til Rytteriet, der havde slået arbejdslejr på Horsemosen og tog sig supergodt af alle vores dyr, så vi kunne deltage i kåringerne i Jylland og på Fyn.

 

30. juli

fik Horsemosens Marigold ny ejer og er kommet til Midtsjælland

28. juli

rejste de første af Heras hvalpe og længere hen på ugen rejste 6 mere og den sidste skiftede adresse 8. august. Alle fortæller, at deres hvalp er faldet godt til. 2 af hvalpene skulle til hhv. Holland og Belgien, men klarede den 10-12 timer lange tur uden problemer.

14. juli

fik vi igen grise på Horsemosen.

30. juni og 2. juli

har vi sendt H. Mango, H. Miss Lemon og H. Bunny McGrath til træning hos Sigrid og Asge i Tommerup forud for New Forest kåringen 2. weekend i august. Shetlandshoppen H. Mrs. Bean er sendt til klargøring med salg for øje.

24. juni

kom det sidste føl på Horsemosen i 2020. H. Ginger fik et brunt hingsteføl e. Glenwood Mastermind. Han hedder Horsemosens Sct. Hans.

13. juni

folede H. Maydream med et brunt hingsteføl e. Glenwood Mastermind. Anne Marie og Rikke var netop kommet lige efter, at jeg var gået ind og få minutter senere ringede de og fortalte at føllet var kommet.

    

12. juni

Hers hvalpe har nu fordoblet deres vægt og vi venter de får øjne inden for få dage. Interessen er stor og alle hanner er reserveret samt 3 tæver. 2 hvalpe skal til hhv. Belgien og Holland, så vi håber grænserne er åbne, når de er klar til afrejse omkring 1. august.

  

6. juni

For et stykke tid siden blev jeg spurgt om at være dommer for hestene på Hobro dyrskue sammen med Ivan Tovgaard. På grund af Covid19 er alle skuer aflyst, så dette skulle afvikles digitalt, så udstillerne skulle indsende videoer af deres hest/pony. Disse blev så tilsendt og dannede udgangspunkt for bedømmelserne. I dag mødtes dommerne for malkekvæg, kødkvæg, får og heste på AgriNords afdeling i Hobro, hvor vi skulle give karakteristik af de udstillede dyr foran en skærm, hvor det pågældende dyr blev vist. En spændende oplevelse, men forhåbentlig er vi tilbage til de normale skuer i 2021. 

1. juni 

Hera syntes, det var tid at få maven reduceret og fødte 11 hvalpe i løbet af ligeså mange timer. Alle hvalpene 7 tæver og 4 hanner er friske og Hera tager sig virkelig godt af dem. Fødslen blev nøje overvåget og hver nyankommen fotograferet og vejet.

 

I maj har vi også haft stor hjælp af "Rytteriet" fra Stoholm. Julie og Caroline har vist ponyer frem og deres mødre Rikke og Anne Marie mugede bokse ud, så vi kunne være klar til at modtage hopper udefra til hingstene i rengjorte og nykalkede bokse. Stor tak til jer!

31. maj 

serverede Johannes en lækker brunch med hjemmebagte Ciabata boller.

27. maj

kom også Asge på besøg. Dejligt med ekstra hænder til diverse opgaver

23. maj

kom Johannes søster Luise. Hun studerer på Georg August Universitetet i Göttingen og vil som led i studiet se på vores græsmarkers sammensætning

22. maj

kom Johannes for at hjælpe os med beskæring af læhegn og meget. 

22. maj

 

Heras mave vokser og om 8 dage ser vi frem til hvalpene. Antallet er ukendt.

21. maj

4 døde ponyer? Nej heldigvis ikke.

Achilleus, Glenwood Hilfiger, Horsemosens Sargent Pepper og Horsemosens Malcolm slapper blot af

 og har ikke opdaget, at de har fået besøg.

The "Missing" link

12. maj

kom den første hoppe til Mastermind og flere er på vej både til ham og Cayenne C.

10. maj

gik turen tilbage til Horsemosen med Glenwood Mastermind NFHR 133.

9. maj

fik Horsemosens Princess Marie sit første hoppeføl H. Queen Victoria, sortbrun uden aftegn e. Horsemosens Cayenne C NFHR 147.

Horsemosens Queen Victoria 14 dage gammel

Samme dag blev Stjernekiks kørt til sit nye hjem i Hasmark. Turen fortsatte til Tommerup med Wifli Cahn. Her havde Nanna, Sigrid og Martin sørget for super lækre højrebsbøffer med tilbehør. Tove og Bent fra Verninge deltog i den hyggelige aften, hvor også Nicoline og Noah var med.

7. maj

viser vores Gamle danske hønsehund Hera tydelig tegn på drægtighed. Fødselstidspunkt omkring 1. juni.

6. maj

folede shetlandshoppen Horsemosens Nugga. Desværre var føllet dødt, da fosterhinderne tilsyneladende havde løsnet sig i tilknytning til folingen.

4. maj

rejste de sidste 2 grise til Sevel Slagteri. Igennem de sidste par år har vi forsøgt at sælge alle so poltene til avl, men desværre uden held. Vi har også prøvet at bytte dem med galtgrise til slagtning, men det lykkedes heller ikke. Allerede sidste år måtte vi sende flere af grisene til slagtning, når de havde nået slagtevægten. 

3. maj

fyldte den ældste pony på Horsemosen 24 år. Det er shetlandsponyhingsten Ulverscroft Midnight, som vi i 2007 fik til låns af hans ejer Svend Aage Nissen. Midnight er stadig i topform og er en stor personlighed, der kender sit eget værd.

3. maj var også dagen, hvor de fleste får og lam kom på græs hele døgnet.

30. april

kom Signes pony Horsemosens Mr. Swing King "hjem" til Horsemosen. Her skal han være indtil videre, mens Signe er på barsel.

27. april

begyndte får og lam at komme nogle timer på græs holdvis. 3. maj satser vi på, at de kan blive ude hele tiden. Første gang lammene skal ud, bliver de kørt ud på marken. Mødrene kommer så bagefter. Derefter er der ingen problemer med at få får og lam til at følges ud og ind.

  

25. april

fyldte Ingrid Mikkelsen 80 år. Hun har igennem de mange år beskæftiget sig med heste specielt Knabstruppere, men også sportsponyer har haft Ingrids store interesse. Hestepassionen er gået i arv til datteren Maj-Britt Carter, der driver Hippo-Logisk. Fødselsdagen blev fejret med Åben gårdsplads og ridebane, så vi kunne komme hinanden ved på behørig afstand.

  

23. april

fik vi besøg af Nanna, der havde ferie og ville besøge os og bedstemor i Skive. Nannas tro følgesvend Harry blev sat af på Horsemosen, hvor han hurtigt føler sig hjemme.

20. april

blev Horsemosens Sargent Pepper, Horsemosens King William og Glenwood Atlantic gjort til vallakker af Lisette Møller Christensen, Salling Hestepraksis. 

I dag sluttede lammefødslerne for 2020. 924 lam har fået øremærker siden 2003, hvor de første lam blev født på Horsemosen efter vi købte de første får i 2002.

19. april

fyldte Ellen McKee 90 år. Ellen bor i dag i Wyoming med sin mand Bill. Ellen er født i Maryland og kom til Danmark i halvtredserne. Her passede hun Jytte Jarls ponyrideskole med New Forest i Hjortekær nord for København. Her mødte jeg Ellen i oktober 1961, hvor jeg tog job som staldmand hos Jytte. Så rigtig mange år og fantastiske oplevelser både i Danmark og i USA knytter os sammen. Stort tillykke!

Jytte Jarl og Ellen 2011 i Kinnear, Wyoming

18. april

var Andrew og Atlantic sammen for første gang. Først i laden og derefter på ridebanen. Atlantic har gået sammen med Califf, men da han rejste i går, måtte der sættes et nyt hold. May Dream kunne så komme lidt på græs uden sin søn Andrew, som hun har været i laden med i dagtimerne.

Andrew og Atlantic

17. april

var skiftedag. Asge og Johannes kørte Glenwood Angela til Sigrid og fortsatte til Horsemosen med Bunny McGrath. Begge har været i ridning siden begyndelsen af januar. Med til Sjælland kom Asges Brønshøjs Califf og Horsemosens Masala, der skal rides og gøres salgsklar. Masala er en 4 års New Forest vallak, der målte 145 cm ved kåringen i Nibe i 2019, hvor han blev kåret i 1. klasse med bronzemedalje.

 

   

15. april 

fylder Dionis Macnair 90 år. Hun er en legende i The New Forest i England, hvor hun i mere end 30 år var honorary sekretær for The New Forest Pony Breeding and Cattle Society. Efter mange årtier i The New Forest er hendes viden enorm. Hun var i Danmark for første gang i 1967, hvor hun var inviteret som dommer. Det var ved den lejlighed, jeg mødte Dionis for første gang. Hun har været her og dømme adskillige gange siden. Talte med hende i telefon i dag og hun klagede over, at hun ikke kunne så meget. Det er vel ikke unaturligt, når man er 90. At hun ikke kunne så meget skyldtes dog ikke alderen, men regeringens corona virus restriktioner fandt jeg hurtigt ud af. Dronning Elizabeth har for nogle år siden tildelt Dionis ordenen Member of the British Empire (MBE) for hendes enestående indsats for The New Forest. Dionis har stutteriet Beacon. Beacon Pericles ejet af Højmarken Stutteri ved Lilan Hauschild var i mange en markant hingst i dansk new forest avl.

HAPPY BIRTHDAY

1968

12. april

har vi byttet vallakken Horsemosens Soya med hoppen Glenwood Moulin Rouge, der var Årets hoppe ved New Forest kåringen i 2013. Moulin Rouge har siden 2016 været handicappony i Struer, men trængte til nye udfordringer. Det må vi så prøve, om vi kan give hende. 

11. april

når vi fodrer ponyerne på marken, kommer der altid en eller to krager og stjæler lidt af foderet, som de flyver af sted med. I dag blev 2 foderpiller gemt i en bunke hestegødning. Det må give en "god" smag. Utroligt hvis de finde depotet igen. Jeg måtte frit lægge foderpillerne for at kunne fotografere beviserne.

 

10. april

havde Axel fødselsdag. Her benyttede vi lejligheden til at få nogle billeder af vores barnebarn Alexander.

 

Her er Alexander med Axel og farmor Jytte, oldemor Ella og farfar Ole

4 generationer med 91 år mellem yngste og ældste

9. april

blev de første lam lukket sammen. Det giver højlydt brægen, når deres mødre skal findes, men også anledning til en masse leg med hinanden.

8. april

havde vi besøg af Alexander, der havde taget sin mor med. Dejligt at følge vores barnebarn. Heldigvis bor de jo i nærheden.

 

3. april

er 18. læmmesæson gået i gang. Også i år forventes ca. 50 lam, så nu må vi se om det holder.

      

1. april

kom Hera hjem fra parringsophold i Skjød. Så nu venter vi spændt på, om Bertils anstrengelser har båret frugt.

 

31. marts

fik vi Andrew røntgenfotograferet af Lena Kristensen, Holstebro Hestepraksis. Hans bøjesene har længe været for slap, så tåen gik op på det skadede ben. Der var heldigvis ingen ledforandringer og Theo Damsgaard havde lavet specialsko af aluminium med kiler, som blev limet på for at bringe hoven i den rigtige stilling.

28. marts

var vi til middag hos Signe og Axel. Vi har jo holdt os mest muligt hjemme pga. risikoen for coronasmitte. Dejligt at se vores barnebarn, der vokser støt og roligt.

25. marts

kørte vi til Skjød med Hera. Hun er kommet i løbetid og vi vil gerne lave et kuld hvalpe. Vi har fundet en dejlig hanhund Bertil, som passer til hende i type. Så nu venter vi bare på, at de får parret sig.

24. marts

gik Jytte tur med vores Gamle danske Hønsehund Hera i vores skov. Pludselig stod Hera neden for et stort lærketræ, hvori der sad en fremmed kat 3 meter oppe. Om hun selv har jaget den derop, ved vi ikke. Men vi hentede stige mv. for at få katten ned. Vores indsats blev dog ikke påskønnet for katten kravlede bare en meter højere op og kom uden for rækkevidde. 25. marts var den kommet ned og forsvundet.

  

24. marts

havde vi Andrew ude for første gang siden han i slutningen af oktober 2019 skar strækkesenerne over på venstre bagpibe ved at hænge fast i elhegnet. Takket være kæmpe indsats af vores kollega Lene, som har behandlet ham og skiftet forbinding på hver fjerde dag siden uheldet, er såret ved at være hele op. Vores beslagsmed Theo Damsgaard har også bistået med skinner og sko for at få Andrew klar igen. Stor tak til jer begge to.

18. marts

kom de drægtige får på stald og blev klippet. Nu skal de blive inde til de har læmmet og kan komme på græs med deres lam. Læmningerne starter i begyndelsen af april.

3. marts

Helt mærkeligt at opleve en solnedgang. Håber de næste dage bringer flere.

1. marts

måtte vi flytte fårene til et tørre område. I år står der vand på steder, hvor vi ikke i de 47 år, vi har boet her, har set vand.

FÅR (ÅRET) ER PÅ VEJ

 

24.- 28. februar

benyttede jeg Jyttes julegave til en 5-dages tur til Wroclaw i Polen. Her var jeg første gang i 1971 med Veterinær Medicinsk Forening. Vi var ca. 20 dyrlægestuderende, som var på rundtur i Polen. Første stop var Wroclaw, hvor vi bl. a. mødte Izabela, som var vores guide og Dr. Andrzej Modrakowski, som var lærer på Universitetets veterinær fakultet. Dette møde er blevet til et livslangt venskab og selv om A. Modrakowski døde i 2007, så er der stadig tæt kontakt til hans kone og datter Anna. Det var også en stor overraskelse, at de havde inviteret Izabela, der i dag er dyrlæge i Szczecin, til Wroclaw for at mødes med mig. Andrzej Modrakowskis kone fejrede sin 90 års fødselsdag få dage før min ankomst og dette var en af grundene til mit besøg. Hun er tandlæge og arbejder stadig 8 timer om ugen fordelt over 2 dage. Imponerende!

  

Dagene blev ud over dejligt samvær brugt til rundtur med bl. a. sporvogn til markedshallen Tarkowa, Universitets museet og Zoologisk have. Sidste aften spiste vi på Pod Fredra på Rådhuspladsen i Wroclaw, hvor jeg i 2016 holdt min 70 års fødselsdag. Wroclaw er også kendt for sine dværge, hvor af mange findes i centrum af byen. Oprindeligt startet som protestbevægelsen Orange Alternativ mod kommunist styret før jerntæppets fald i 1989.

   

 

   

16. februar

I dag var vi til jagtlig vurdering af Hera. Klubben for Gamle danske hønsehunde havde arrangeret markprøvetræning i Daugbjerg og det var jo dejligt tæt ved. Dagen startede med kaffe og rundstykker, inden vi skulle ud i terrænet. Vejret var næsten en gentagelse af sidste søndags storm og regn, så det var svært for hundene at få færd af vildt. Da vi ikke vidste hvor længe testen ville vare, kom Annemarie og Julie og fodrede og lukkede ponyerne ud. Det var rigtig dejligt. Jytte viste dog Hera godt frem og hun blev godkendt. Så nu skal vi finde en hanhund, der opfylder kriterierne for at måtte bruges til Hera

9. februar

blev vores barnebarn Alexander døbt i Karup kirke, hvor også hans forældre Signe og Axel blev viet i april 2019. Dåben blev foretaget af sognepræst Ingrid Svarre Elgaard. Efter dåben var vi inviteret til grillstegt gris med lækkert tilbehør hos Signe og Axel på Solbakken i Hvidbjerg. Martin stod for grillen, så han måtte undvære dåbshandlingen. Så mens storm og regn ramte Danmark sad vi lunt indendøre og kunne glæde os over, at nedbøren trods alt ikke kom som sne.

 

1. februar

var vores Gamle danske Hønsehund Hera til udstilling i Uldum Hallen. Hun var lidt trykket af de uvante omgivelser og specielt velkomsten i hallens højtalere var lidt af et chok. Jytte fremviste hende og hun opnåede Excellent, hvilket vi var særdeles godt tilfredse med. Dommer var Jens O. Pedersen. Nu skal vi prøve at få hende jagtlig vurderet 16. februar.

24. januar

måtte vi tage afsked med Horsemosens Chili. Chili var e. Horsemosens Charlie Brown, hvis mor Bardot var grundlæggeren af stutteri Horsemosen. Chili var bl.a. Reserve Supreme Champion ved Horsemosens 40 års jubilæumsudstilling i Aulum 2007 og fejrede samme sted triumfen at blive Skuets bedste hest på Aulum dyrskue i 2017. Vi har stadig 6 afkom e. Chili på stutteriet deriblandt den kårede hingst Horsemosens Cayenne C

6. januar

kørte Asge og Ole de 2 4-årshopper New Forest hopper Glenwood Angela og Horsemosens Bunny McGrath til Risby, hvor de skal rides af Asge de næste 3 måneder. Ole returnerede senere på dagen til Horsemosen med New Forest vallakken Brønshøjs Califf og shetlandsvallakken Wifli Cahn.

 

5. januar

Med udgangen af 2019 faldt Junno for aldersgrænsen som ponyrytter, så efter at have haft Sophienhofs Mackay i godt et år, var det blevet tid til at sige farvel. Mackay blev afleveret på Fyn. Han var gjort superflot i stand af Junno og Heidi og blev modtaget i Tommerup af en større velkomstkomite med Sigrid i spidsen. Da jeg så ham i går, havde han glemt alt gårsdagens klargøring og havde taget de sædvanlige rulleture i mudderet. 

3. januar

bliver vores datter Nanna 35 år. Ubegribeligt så hurtigt tiden er gået. Stort tillykke og Godt Nytår.

2. januar

skiftede Årets vallak 2019 Horsemosens McKee ejer. Så det var en glad Melike, der overtog McKee og kørte ham fra Maj-Britt Carter i Sparkær til Sjælland. Vi glæder os til at følge Melike og McKee.