VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

*********************************************

               Nyheder 2006 og tidligere  Nyheder 2007  Nyheder 2008  Nyheder 2009   Nyheder 2010   Nyheder 2011    Nyheder 2012   Nyheder 2013    Nyheder 2014    Nyheder 2015   Nyheder 2016    Nyheder 2017   Nyheder 2018

NEW FOREST BROCHURE

NYTÅRSKAVALKADE

 

Vi glæder os til at berette nyt fra Horsemosen.

*********************************************

NYHEDER 2019

31. december

Årets sidste solnedgang på Horsemosen. Bedstemor, Jytte og jeg fejrede en stille nytårsaften uden fyrværkeri. Det er vi sikre på, at vores dyr er tilfredse med. Håber I alle er kommet godt ind i 2020.

24. december

Da ingen af vores børn var hjemme juleaften havde Signes mor og hendes mand inviteret os til at holde juleaften hos dem i Karup. Vi havde en rigtig dejlig aften med god mad og var bl. a. sammen med to af Signes søstre og deres mormor.

21.-22. december

var Nanna, Sigrid og Martin kommet hjem fra Fyn. De skulle alle 3 arbejde i julen. Lørdagen startede med julefrokost hos Bedstemor, hvor Signe, Axel og Jytte og Ole deltog. 

14. december

var Alexander med sine forældre og Jytte på besøg i Den gamle By i Aarhus. Stedet er dog ikke helt velegnet til barnevogne. 

6.-8. december

tog Bedstemor, Nanna, Sigrid og Jytte til Tönning i Nordtyskland, hvor de for nogle måneder siden havde bestilt et forlænget weekendophold på Hotel Fernsicht. Her blev det lokale julemarked besøgt og det samme gjorde julemarkedet i Åbenrå på hjemturen

7. december

Mens jeg var på nedennævnte tur fortalte Jytte, at vores gamle nabo fra Bærsholm var død. Ejvind havde set frem til at skulle fejre sin 90 års fødselsdag i februar 2020, men sådan kom det desværre ikke til at gå. Dagmar og Ejvind tog fantastisk godt imod mig, da jeg i 1973 købte ejendommen og selv om de for godt 20 år siden solgte deres og flyttede til Sevel, så har vi holdt kontakten ved lige både med dem og deres børn. Ejvind blev begravet i dag på Sevel kirkegård efter en smuk højtidelighed i Sevel kirke forrettet af pastor emeritus Boye Bruhn.

29. november - 1. december

tog Ole på en 3-dages tur til familie og venner. Turen begyndte på Samsø, hvor der bor en kusine og fætter. Besøg på Samsø for 50-60 år siden dannede grundlag for interessen for landbrug og det var dejligt at besøge familien. Derfra gik turen videre til Kisserup, hvor min nabo fra Struertiden (1963-1966) har boet i mange år. Altid hyggeligt at gense Trine. Lørdag formiddag kørte bilen vestpå til Gislinge. Også her gamle pony venner, som det var rart at besøge. 2 af børnene var ligeledes på besøg, så der blev udvekslet minder fra mange års bekendtskab. Derfra igen østpå til Østerbro, hvor Else Klinge, der var sekretær, da jeg første gang kom i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmarks bestyrelse i 1969 fik besøg. Efter besøget gik turen til Asge og Johannes, der havde "arrangeret" Metrotur. Vi stod af ved Marmorkirken og gik via Amalienborg Slotsplads og Nyhavn til Kgs. Nytorv og Gammel Strand, hvorfra vi igen kørte til Østerbro. Søndag morgen gik turen til Skælskør via Englerup, hvor der blev set til Sophienhofs Mackay og hans værter Junno og Heidi. I Skælskør bor der en gammel studenterkammerat fra gymnasietiden i Struer. Også her var der nok at snakke om og blive opdateret siden sidst. Dagen sluttede hos en fætter og hans kone i Stensballe ved Horsens, inden hjemturen til Horsemosen. Desværre måtte jeg springe en del besøg over, da 3 dage hurtigt går, men I må jo komme i næste runde.

     

20. november

kom Alexander til verden på Regionshospitalet i Viborg. Det har vi set frem til længe og med stor forventning. Alt er gået planmæssigt og vi ønsker Signe og Axel stort tillykke med deres lille dreng.

14. november

var vi til foredrag på Skive Bibliotek, hvor Marianne Bedsted fortalte om sit liv, der indtil nu har ført til direktørstilling for Salling i Aarhus og Ålborg samt til formand for Danmarks Radios bestyrelse. Marianne er fra Skive og blev som barn passet af bedstemor, der selvfølgelig også var med til foredraget.

 

27. oktober

kom der en mand ind i stalden og fortalte, at et af vores føl havde fået et ben i elhegnet og sad fast. Strømmen blev slukket og med en skævbider blev tråden klippet over. Føllet kom på benene, men strækkesenerne i venstre bagben var skåret over og knoglen blottet. I stedet for aflivning valgte vi at tilkalde mere sagkyndige kollegaer og såret blev renset og forbundet. En skinne blev påsat for at holde hoven i den rigtige vinkel. Nu bliver såret renset hver 5. dag med stor hjælp fra vores kollega Lene og vores beslagsmed Theo Damsgaard, der har lavet skinnen, som hele tiden bliver optimeret. Alle siger prognosen er god, men minimum 3 måneders boksopstaldning er nødvendig. Andrew M blev i august Unghestechampion ved M&M showet i Skive.

11. - 13. oktober

havde vi den årlige bedstemorweekend. Signe og Axel havde fundet et dejligt hus i Helberskov øst for Hadsund. Huset havde 5 værelser og det passede fint, da der var færre deltagere end i fjor. Lørdag formiddag tog vi til Øster Hurup, hvor der var meget stille, da det var uden for turistsæsonen. Signe havde arrangeret et forsinket fødselsdagsparty for Axel og havde inviteret Allan og Jonas. Begge fra Mogenstrup. De havde deres kærester med og vi havde nogle dejlige timer sammen med dem. Da de var kørt tog nogle af os ud til Lille Vildmose, hvor ingen af os før har været. Et meget spændende område, som nok er et længere besøg værd. Det lykkedes os at se en af de udsatte elge. Bestanden trives og der er født 4 kalve i år, fortalte nogle andre besøgende,

   

17. september

der er altid plads til en til.

14. september

holdtes der føl- og plageskue i Gørlev. En mere end 40 år gammel tradition, der lever i bedste velgående på grund af en række ildsjæle, der brænder for sagen. Jeg havde fornøjelsen af at være inviteret som dommer. Formiddagen gik med enkeltvis bedømmelse og eftermiddagen gik med fællesbedømmelse med åben votering for at finde den bedste i hver aldersgruppe på tværs af race. En samling af shetlandsponyer fra Pernille Sandø opnåede de maximale 24 points.

Et andet indslag var løfte ben konkurrence på føllene vel at mærke uden hoppen i nærheden

7. september

var Danmark værter for det internationale New Forest pony møde, som afholdes hvert andet år. Her mødes bestyrelse/repræsentanter fra England, Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, Finland, Sverige, Norge og Danmark for at drøfte emner omkring avl, stambogsføring og ikke mindst, hvad der evt. vil ske efter Englands udtrædelse af EU. Da racen stammer fra The New Forest i sydvestengland er England moderland for ponyerne. Jytte deltog fra Danmark sammen andre fra bestyrelsen.

Mødedeltagerne

 

1. september

Inden vi rejste til England havde vi sendt 4 af Horsemosens Mr. Swing Kings hestesko til Rob Pearcy, Wild Forge. Rob havde lavet dette flotte kunstværk, som vi fik med hjem til Signe og Axel.

Stor tak til vore gæstfrie værter i England og vores dejlige rejsefæller fra Danmark.

"Rejseholdet" med formanden for NFPBCS Suzanne Kempe i midten

29. august

skulle vi forlade Rufus House og køre mod Stansted. Vi skulle først flyve først på aftenen, så der var tid til at se noget på vejen. En bil kørte til Salisbury Cathedral og Stone Henge. En anden kørte mod Windsor Castle. Desværre var køen så lang at et besøg blev opgivet. Tredje bil kørte til Winchester, hvor vi så King Arthurs bord og katedralen udefra. Vi mødtes alle i Stansted og fik bilerne afleveret. De var alle uden skrammer takket være 3 dygtige og modige chauffører, der havde påtaget sig opgaven at sidde i højre side og køre i venstre. Well done!

28. august

fik chaufførerne en fridag. Vi tog alle med sightseeing bus fra Lyndhurst. Der er 3 ruter i The New Forest, hvor man kan stige af og på, når man har lyst. Så vi spredte os lidt alt efter interesser og fysisk formåen. Dagen sluttede på La Pergola og Waterloo Arms. Sidstnævnte endnu en gammel traditionsrig pub i Lyndhurst. Aftenen, der var den sidste på turen, endte i loftværelset på Rufus House, hvor vi fik diverse drinks og snacks.

27. august

får Suzanne arrangeret at vi kan se indhegningerne, hvor mange af avlernes hingste går uden for bedækningssæsonen. Her ånder fred og ro. En avler kom med en hingst, der skulle ind til de andre, men efter få minutter var der atter ro i flokken. Vi fortsatte til Lymington, hvorfra man kan sejle til Isle of Wight. En spændende by med mange butikker. Efter frokost på Kings Inn kørte vi mod Ford Farm Stables i Brockenhurst. Ud over at avle mange gode ponyer, arrangerer de også rideture for lokale og turister. Det havde 9 af os booket ind på. James Young kørte de af os, der ikke skulle ride ud i terrænet og viste ponyer frem. Efter ridningen endte vi alle på terrassen med kolde forfriskninger sammen med Trudy Nineham og James. Endnu et stutteri ventede. Denne gang hos Wendy Gover Fromm, Nutschullyng. Her har Malcolm Fry også sine Bedeslea ponyer stående. Wendy avler selv ponyer, men køber også en del hingsteføl/plage, som hun ser hvordan udvikler sig. Middag på The Lamb Inn i Nomansland med Wendy og Malcolm.

       

26. august

var vi tilbage på Breed Showets 2. dag, hvor Ole skulle dømme den sidste klasse. Overall Supreme Champion. En uforglemmelig oplevelse! Vist første gang en dansker har været indbudt til at dømme finalen i showet (se forsiden). Mandagen er helliget en masser klasser for hopper og føl.

  

 

Overall Supreme Champion

blev den 3 års hingst

Wayland Elderberry

e. Wayland Cranberry og Kilncopse Florin

opdrættet og ejet af Mrs. Mary Bryant

 

Copyright photo: Audrey Scott-Hopkins

 

Reserve Supreme Champion

blev den 9 årige følhoppe

Furzley Fanfaire

 e. Peronne Palaver og Furzley Serenaide

opdrættet og ejet af Mrs. Sandra Kilford

Copyright photo: Audrey Scott-Hopkins

 

Trediepladsen gik til 

den 10 årige hingst

Sway Mister Darcy

e. Farriers Finger Print og Moonrakers Mist

ejet af Mrs. Carla Fall og redet af Sam Roberts

De øvrige deltagere i klassen blev ikke oprangeret

25. august

kørte vi til en ny drift denne gang i Pilley. Her har nogle af os før været og der er langt bedre udsyn for tilskuere. Vel omkring 30 ryttere fik drevet et stort antal ponyer sammen.  Der var en længere pause, så vi kørte til pubben Fleur de Lys, som er meget gammel og går tilbage til Jacob Armitage, der optræder i romanen Børnene i Nyskoven. Vi kørte tilbage til driften. Inden ponyerne blev kørt hjem/sluppet ud, blev føllene brændemærket, nogle fik ormekur og mange fik nye refleksbånd om halsen. Fra driften fortsatte vi New Park. Denne gang for at se en polokamp. Videre til Suzanne Kempe og hendes mand Patrick, der havde inviteret os på the og kage, inden de viste deres ponyer Bull Hill og Rodlease. Sidstnævnte overtaget fra afdøde Averil Dawnton, hvis ponyer Suzanne og Patrick tog sig af i mange år. Middagen blev indtaget på La Pergola og Thai restaurant i Lyndhurst.

Patrick har trænet hesten. Han arbejder sammen med Lorenzo i Frankrig

            

 

24. august

var første dag i det 2 dages Breed Show i New Park, Brockenhurst. Her er der mange showklasser for hingste og en masse rideklasser. Godt middag forlod vi showpladsen og kørte til Beaulieu Road, hvor vi spiste frokost på The Drift Inn. Auktionspladsen blev set og vi fortsatte til Beaulieu. Aftensmaden fik vi på The Green Dragon i Brook. Pubben blev i mange år drevet af Pam Harvey-Richards, Knightwood Stud.

 

 

23. august

startede vi med at finde en drift i Broomy. Her vil de helst ikke have tilskuere, men det lykkedes os at komme i god snak med deltagere i driften. Den bragte dog ikke så mange ponyer ind i indhegningen som forventet og kostede også en rytter en brækket arm. Frokosten fik på på Royal Oak i Fritham og derfra kørte vi østpå, hvor nogle gik tur i det flotte blomstrende lyngtæppe. Videre derfra i bil til Godshill og Linwood og til Knightwood Oak, der regnes for et af de ældste egetræer i New Forest. Stammen måler godt 8 meter i omkreds. Aftensmaden blev serveret på The Swan Inn i udkanten af Lyndhurst.

 

22. august

fløj 12 New Forest entusiaster til The New Forest i England fra hhv. København og Billund med Ryanair til Stansted nordøst for London. Her havde Asge og Johannes sørget for billeje og vi fik 3 Hyundai Tucson udleveret. Derfra gik turen vest om London mod Corhampton Lane Farm, hvor Merrie Stutteriet har ligget siden 1961. Susan Shaw tog imod og fortalte om ponyerne og stutteriet. Traditionen kom gæstebogen frem og jeg fandt mit navn tilbage fra mit første besøg i New Forest i 1968. Efter forfriskninger i haven gik turen videre mod vores B&B på Rufus House i Lyndhurst, hvor vi blev indkvarteret 2 og 2. Da vi var mange måtte vi dele os på 2 pubber. The Fox and Hound og The Rabbit.

 

***

17. august

deltog vi og Sigrids stutteri Glenwood i Mountain & Moorlands show Spot On på Skive Travbane. En lang række ponyer af de britiske ponyracer blev udstillet både i eksteriør- og rideklasser. De blev bedømt af hhv. Mrs. Rachel Bown fra England og Mrs. Susan Hellum fra Norge.

Unghestechampionatet gik til føllet Horsemosens Andrew M e. Glenwood Mastermind og Horsemosens May Dream (mor til Supreme Champion i 2018 Horsemosens Bunny McGrath)

Overall Supreme champion blev Horsemosens May Dream og Reserve supreme champion blev Glenwood Maple Hill fra Sigrid

 

5. august

holdt rytteriet fra Stoholm minirytterlejr, hvor der blev redet og trænet med de ponyer som skal til Mountain & Moorlands Spot On show på travbanen i Skive 17. august, hvor alle er velkomne. Tilmeldingsfristen for ponyer er dog slut. Dommere er Susan Hellum, Norge og Rachel Bown, England.

   

5. august

under indsamling af engbrandbæger sad der mange stribede larver på dem. Øverste fjerdel af billedet. Dejligt hvis de kunne æde hele planten, men det er desværre ikke tilfældet.

25. juli

hvad skulle vi gøre uden bedstemor. Trods sine godt 90 år bliver der plukket bær, lavet saft og kokkereret. Desuden bliver høns, katte og hund forkælet.

 

20. juli

fejrede vi Noahs og Martins fødselsdag i Knarborg på Fyn. Dagen startede med stort kaffebord i det fri, efterfølgende markvandring med udlagt depot med forfriskninger til unge og ældre. Dagen sluttede med grillede grise- og kalveben med tilbehør. Et kraftigt regnvejr fik os indendørs.

  

 

7. juli

gik det løs igen på Gørlev skuet. Her var der i år udstillet rigtig mange heste og ponyer. Skuet bliver kombineret med kræmmermarked, så der er nok at se på. 

4.-5. juli

var Ole dommer ved fælleskonkurrencerne på Landsskuet i Herning, hvor Bedste hingst, Bedste 3-års hoppe, Bedste 2-års hoppe, Bedste følhoppe og Bedste samling på tværs af de udstillede racer udpeges ved åben votering af 6 dommere.

29. juni

 

havde vi disse dejlige vallakker til New Forest kåring i Nibe.

De har alle været til træning og klargøring hos Maj-Britt Carter i Sparkær, hvor der var blevet gjort et flot arbejde med de 3 vallakker.

Fra venstre Horsemosens Masala, Maj-Britt, Horsemosens Soya og Horsemosens McKee

Masala kåret i 1. klasse bronzemedalje, Soya kåret i 2. klasse A og McKee kåret i 1. klasse bronzemedalje og Årets vallak

29. juni

var Ole dommer ved Norsk Ponniavlsforenings show i Porsgrunn. Ole dømte alle racer minus welsh, som dømtes af Morten Thers. Nanna var med på turen og vi besøgte søndag Susan Hellum, der ud over mange interesser også er en meget anerkendt international heste- og ponydommer. Hun skal igen i år dømme M&M show i Skive 17. august sammen med Rachel Boven.

 

 

 

Junno og Mackay er blevet distriktsmester i Distrikt 4

Stort tillykke!

 

 

25. juni

fik vi presset og indpakket 78 wrap baller. Marken blev lagt om i 2018 og tilsyneladende var græsfrøene gået til i tørken, men havde alligevel overlevet og efter fårene forlod marken omkring 1. april og en god gang gødning, kom så det gode udbytte af wrapballer.

 

24. juni

kom det sidste føl e. Glenwood Mastermind og Horsemosens May Dream. Et dejligt stort og velstillet brunt hingsteføl.

 

21. juni fyldte Jytte Jarl 90 år.

Hun var min første læremester, da jeg trådte ind i hesteverdenen i oktober 1961

Stort tillykke!

16. juni

 

Junno og Mackay i Ringsted

16. juni

blev Junno og Mackay klubmestre i dressur i Ringsted Rideklub. Stort tillykke med det flotte resultat. Også to andre tidligere Horsemosen ponyer deltog i stævnet. Idyllens Yvanhoe og Marguerite af Veddinge

16. juni

tog vi en lyntur til Fyn og fik besøgt Nanna og Sigrid samt hentet 30 miniwrapballer

15. juni

var vi blevet begavet med billetter til Music Show Scotland i Boxen i Herning. Et flot 3 timers show med mere end 200 medvirkende, der sang, dansede og spillede. Sækkepiber og trommer var selvfølgelig en væsentlig del af underholdningen.

10. juni

tog rytteriet på tur til Skånsø med hopperne Michelle og Mynte. Her syntes Mynte, at Caroline og hende skulle have et bad.

 

9. juni

fejrede Jørn sin 80 års fødselsdag på Pinenhus. Hvor vi var så heldige at være med. En fin fest med familie og venner.

7. juni

havde Viborg Amts Dyrlægeforening inviteret til sommerudflugt. Dagen startede med besøg på Skovsted Ålefarm, hvor vi fulgte ålens "vandring" gennem bassinerne, indtil de var spiseklare eller skulle udsættes i naturen til gavn for ålebestanden. Derfra gik turen videre til Feggesund Kro, der er kendt for deres stegte ål, hvor mere end 5000 kg årligt ender på stegepanden. Kan man ikke lide ål, har kroen også andre specialiteter.

25. maj

Horsemosens Taco, som vi solgte for flere år siden, er kommet til vores barnebarn Nicoline. De har stor fornøjelse af hinanden.

Vores shetlandshopper er blevet til skovponyer, hvor de afgræsser stierne og forhåbentlig taber et par kilo.

23. maj

havde Signe og Axel inviteret os til skanning i Herning. Vi har vist i et par måneder, at vi skulle være bedsteforældre først i november, men i dag fik vi at se, at det bliver til en dreng. Det bliver en stor oplevelse, som vi ser frem til med stor glæde og forventning

18. maj

folede Chili med et mørkebrunt hoppeføl e. Glenwood Mastermind.

18. maj

gik turen til Trine i Kisserup. Også barndomsveninde fra Struer. Fik også hilst på hendes datter Rebekka og barnebarnet Vicky, inden turen fortsatte til Rødovre, hvor vi resten af dagen fejrede Cecilies konfirmation. Dagen sluttede med overnatning hos Anette og hjemtur næste dag

17. maj

kørte Bedstemor og Ole til konfirmationer på Sjælland. Og på vejen afleverede vi shetlands vallakken Horsemosens Black Liquorice til hans nye ejere nord for Odense. Derefter gik turen videre til Birkerød, hvor bedstemor skulle til konfirmation. Ole fortsatte til sine gamle barndomsnaboer fra Virum Elise og Tom. Her ventede nogle dejlige timer i deres skønt beliggende hus, inden turen gik til Ole grandkusine og hendes mand i Borup.

Her var der gjort fint klar til modtagelse af Lakrids

5. maj

I dag kom fårene permanent på græs efter flere dage med få timers tilvænning til græsset.

4. maj

om morgenen havde Sigrids hoppe Horsemosens April (som ses neden for tilhøjre) folet et brunt hingsteføl. Vejrmæssigt en barsk begyndelse.

   

3. maj

om aftenen fik vi hagl- og snebyger. Majs kulde gør laderne fulde?

  

3. maj

Bedstemor er på Rhodos med Sigrid og Nanna. Det har været en rigtig slap af ferie med all inclusive.

 

1. maj

Nannas kat Harry er i pleje og ser længselsfuldt ud af vinduet på artsfællerne udenfor.

30. april 

kom får og lam for første gang ud i nogle timer. Første gang bliver lammene kørt på græs. Siden er ud- og indlukning problemfrit.

 

27. april

fik Horsemosens King George ny ejer og i morgen går turen til Græsted i Nordsjælland. Vi glæder os til at følge ham og ønsker hans nye ejere held og lykke med ham.

Det var også dagen, hvor årets første svale fløj ind i stalden.

George redet af Maj-Britt Carter, der har haft ham i træning

4 katte har "lånt" Heras hundeseng

20. april

 

Så blev det endelig bryllupsdag. Årets største begivenhed.

Dagen vi har set frem til de sidste 5 måneder. Og alt gik perfekt. Vejret var fantastisk og brudeparret og vi fik en flot tale af præsten ved Karup Kirke Helle Bærnholt. Signes søster Sabine sang flot solo. Derefter fortsatte brudeparret i Limousine til fotografering, mens vi andre kørte til Karup kulturhus hvor kaffen ventede. Så fulgte bryllupsmiddagen med taler og sange, gaveudpakning og brudevals, inden det trætte brudepar blev kørt hjem til Hvidbjerg, hvor der ventede lidt overraskelser. Tak for en uforglemmelig dag og godt samarbejde med Signes familie

   

Axel og Rasmus, der har været venner altid, venter spændt på brudens ankomst

 

  

                        Brudepigerne måtte ofte træde til            Jytte, Sigrid og Nanna fortæller om deres oplevelser med Axel

 

                                                               Bedstemor på 90½ studerer gaverne

I ugen op til påske havde vi besøg af Asge og Johannes. De er begge i gang med dyrlægestudiet. Det var dejligt med ekstra hænder, så mange ting blev lavet.

13. april

var jeg inviteret til at dømme på det 41 tyvende Plageskue på Dorthealyst ved Mørkøv. Susanne Dahl, Jørgen Finderup og jeg kørte sammen. En dejlig start på skuet. Fredag aften ventede Marianne Seidenfaden med aftensmad, som vi spiste sammen med de øvrige dommere og medhjælpere og lørdag kl. 8 gik det løs på 2 baner i ridehuset. Bedømmelserne fortsatte frem til kl. 17, hvor BIS og reserve BIS blev fundet ved åben votering. BIS blev den 1 års welshhoppe Fakla Cleo i tæt kamp med reserve BIS Thers Olive Oyl.

 

6. april

Signe og Axel havde inviteret til bryllup i Karup Kirke 20. april 2019, så derfor blev der holdt polterabend for Signe og Axel. Signes blev dels holdt hjemme dels i Funnhall i Viborg. Axels startede med gokartkørsel i Skive, derefter fodboldgolf i Ejsing og dagen sluttede med spisning og bowling i Skive. To fine arrangementer, som forløb til alles fornøjelse.

 

 

 

1. april

startede læmmesæsonen 2019. I skrivende stund er der kommet 6 lam, så de næste 3 uger bliver hektiske som sædvanligt.

31. marts

blev 5 hankatte kastreret her og på Fyn. Så er der væsentlig større chancer for, at de holder sig hjemme.

21. marts

kom de drægtige får på stald og blev klippet, så de første er klar til at læmme i løbet af små 14 dage.

  

16. marts

fik vi en hane til vores 6 høns. Sigrid havde for mange haner og de var begyndt at slås. Så i stedet for at ende i stegegryden kom hanen med hjem i en transportkasse til katte. Heldigvis var han helt tavs på turen. 2½ time med hanegal havde været lidt af en udfordring. Han er faldet godt til. 

10. marts

havde Maj-Britt Carter og hendes mor Ingrid Mikkelsen traditionen tro inviteret til fastelavn på Hippo-Logisk Træning i Sparkær. Alle kunne deltage uanset størrelse og alder. Der var lavet en forhindringsbane i ridehuset. Den udfordrede både trækkere og heste, som blev bedømt både på tid og på passagen af de enkelte forhindringer. Horsemosen var repræsenteret af Julie med Glenwood Michelle, Caroline med H. Mynte og Maj-Britt med H. King George. De to førstnævnte udklædt som riddere og sidstnævnte som skraldemand.

     

  

   

  

Caroline og Mynte, Julie og Michelle,                                              Soya med Maj-Britt, Line med King George

 

Februar

2018 fik nok en lidt mere turbulent afslutning end ønsket. I november fik Ole konstateret, at mitralklappen mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer ikke lukkede, som den skulle. Derfor blev det til flere undersøgelser og samtaler i Silkeborg og Skejby, inden operation 7. februar. Man bliver imponeret over, hvad der kan repareres.

Den gik heldigvis godt og efter en uge på Aarhus Universitetshospital i Skejby og et par dage på regionshospitalet i Viborg, kom Ole hjem. Da brystbenet skal have 6-8 uger til sammenvoksning er arbejdsopgaverne begrænsede, men alt går godt og planmæssigt fremad, så håber at være klar til nye udfordringer i begyndelsen af april.

Indtil da hænger Jytte på det meste assisteret af børn, venner og naboer. Dejligt at det kan lade sig gøre. Stor tak!

21. januar

var der total måneformørkelse i godt 1 time. Og heldigvis var der skyfrit det meste af tiden. I juni 2018 var der også måneformørkelse, men her drillede skydækket.

  

19. januar

fik vi efter lang tids pause igen høns i hønsegården. 6 dværghøns, som Jytte fandt på facebook og som Sigrid kørte fra Tåsinge til Horsemosen.